Ausztriát választották a világ legzsúfoltabb úti céljának

Vágólapra másolva!
Ausztriát választották a világ legtúlzsúfoltabb úti céljának, ahol minden helyi lakosra 3,6 turista jut évente.
Vágólapra másolva!

Sokan azt gondolhatják, hogy Görögország vagy Spanyolország szenved a legjobban a turizmustól, mivel a rengeteg hírt lehetett olvasni arról, hogy igyekeznek megfékezni a tömegturizmust. Világszerte rengeteg olyan hely van, ahol a turisták száma meghaladja a helyi lakosokét, de az ország, ami arányaihoz képest a  legtöbb látogatót fogad nem más, mint Ausztria - számolt be a Mirror.

A MoneyTransfers.com csapata által végzett kutatásból kiderül, hogy közép-európai ország a legzsúfoltabb. A tanulmány megállapította, hogy 

Ausztriában minden helyi lakosra 3,6 turista jut. 

Annak ellenére, hogy az ország lakossága mindössze 8,9 millió, évente körülbelül 32 millió látogatót fogad.

Szóval, pontosan hová tartanak ezek a turisták? - teszi fel a kérdést az Express

Hallstatt
Hallstatt a mesebeli falu. Fotó: Unplash

 

Bécs, Ausztria fővárosa az ország legnagyobb turisztikai gócpontja. 

Bécs az „Álmok városaként” ismert, nem csoda, hogy olyan sokan vágynak arra, hogy felfedezzék. A legnépszerűbb látnivalók közé tartozik a Schönbrunni kastély, a Bécsi Operaház és a Természettudományi Múzeum. A város ráadásul a finom süteményéről is híres.

De míg Bécs fel van készülve látogatók tömkelegének fogadására, addig Ausztria néhány kisebb településén ez komoly feszültséget okoz. 

Ez történt Hallstatt-al is, ami egy lenyűgöző falu a Hallstatti-tó partján, ahol a helyiek nem rég az utcára vonultak, hogy tiltakozzanak a tömegturizmus ellen.

A feltételezések szerint ugyanis a festői faluból merített ihletet a népszerű Disney-film a Frozen. A turisták gyakran gyűlnek össze a falu kilátójánál, hogy szelfiket készítsenek. Az év elején a falu lakosai kerítést húztak fel, hogy elzárják a kilátást, hogy ezáltal is elriasszák a turistákat az állandó fotózástól. A helyiek még az utcára is kivonultak, hogy tiltakozzanak a turisták által okozott dugók és torlódások ellen.

De ha egy nyugodt utazásra vágyik és el akarja kerülni a hatalmas tömeget, akkor Graz sem rossz választás a MoneyTransfers.com kutatása szerint. 

Ausztria második legnagyobb városa talán nem olyan népszerű a turisták körében, ellenben a „kulináris élvezetek fővárosaként” híres.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!