Borfesztivál, skanzenvasút és családi programok várnak a hétvégén

Vágólapra másolva!
A borús, esős idő ellenére is rengeteg program várja az érdeklődőket a szeptember második hétvégéjén, legyen szó művészetről, gasztronómiáról, vagy éppen családi fesztiválról. Mutatjuk országszerte azokat a programokat, ahová érdemes kilátogatni.
Vágólapra másolva!

Több mint 60 program a kecskeméti Művészetek Főutcáján

Fotó: Facebook / Művészetek Főutcája

Több mint 60 programot kínál az új összművészeti fesztivál Kecskeméten, a Művészetek Főutcája szeptember 14-én és 15-én. A Rákóczi úton megrendezett kétnapos programsorozat célja egy kötetlen, jó hangulatú utcai fesztivál keretében bemutatni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) mind a kilenc tagozatának művészeti sokszínűségét és azt, hogy a kecskeméti régió művészei és fiatal tehetségei milyen sokféleképpen kapcsolódnak ehhez.A fesztiválon három helyszínen, a Tudomány és Művészetek Házában, a Cifrapalotában és a volt Sygma áruház épületében rendeznek kiállításokat, amelyeken megjelenik az építőművészet, a film- és fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet, a népművészet és a képzőművészet. A fesztivál programjai ingyenesek, a teljes kínálat ITT érhető el.

 

Georgia áll a középpontban a 33. Budapest Borfesztiválon

szőlő, bor, pite, ételek-italok, szőlőlé, szőlős pite
Képünk illusztráció.Fotó: Shutterstock


Georgia díszvendégségével nyílt meg csütörtökön a 33. Budapest Borfesztivál, amely számos magyar és nemzetközi termelő boraival, gasztronómiai különlegességekkel, pódiumbeszélgetésekkel és egyéb programokkal várja az érdeklődőket a Budavári Palota teraszain vasárnapig. A Borfesztiválon bemutatkoznak Georgia borvidékei és számos őshonos szőlőfajtája. A georgiai borok világát minden délután mesterkurzusok mutatják be a turulszobor alatt található georgiai standon, a szemközti színpadon pedig Georgia kultúrájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

 

A családoknak kedvez a Kapolcska Kisfesztivál

Fotó: Facebook / Kapolcska

A korábbi évek nyári időpontjai után idén szeptember 12. és 14. között rendezik meg a Kapolcska Kisfesztivált és zenei tábort Kapolcson. Az elsősorban a családoknak, gyerekeknek és fiatal időseknek szóló eseményt immár nyolcadik alkalommal hívja életre a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet. A Kapolcska programban kiemelt szerepet kap a zene és a helyi emberi, környezeti értékek bemutatása. A programoknak helyet adó helyszínek is egyediek: a Molnárház, a Falumalom, a Malomsziget, a Csigaház-Kovácsműhely, templomok és egy asztalosműhely. A koncerteken, kiállításokon alapelv a nyitottság, a játékosság, a kreativitás, az interaktivitás, emellett több új és állandó kiállítást, illetve múzeumot is megtekinthetnek az érdeklődők. A program zenei vezetője Hoppál Mihály zeneszerző és hangszeres művész. A Kapolcska minden programja nyilvános és ingyenes.

 

Tematikus nappal ünnepli 15. születésnapját vasárnap a szentendrei Skanzenvasút

Fotó: Facebook / Szentendrei Skanzen

 

Európa leghosszabb normál nyomtávú múzeumvasútja, a szentendrei Skanzen Vasút szeptember 15-én, a mozdonyvezetők világnapján ünnepli 15. születésnapját. A tematikus napon a látogatók játékok, kézműves tevékenységek, bringatúrák és meglepetésprogramok segítségével kerülhetnek közelebb a vasút világához. A vasárnapi tematikus napon a látogatók a Skanzen Főbejárati épületének peronján a vasúthoz, vonatokhoz, pályaudvarokhoz kapcsolódó költeményeket hallgathatnak, a Nyugat-Dunántúl tájegységben jelzőtárcsát, a Kisalföldön vasutas sapkát készíthetnek, a megállóknál kihelyezett játékok végigjárásával pedig tiszteletbeli vasutasokat avatnak a múzeumban.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!