Ezek a legolcsóbb last minute utazási helyszínek

Vágólapra másolva!
Az őszi időszak kiváló lehet arra, hogy a tél beköszönte előtt még kiránduljunk egyet. A nyári nyaralások után az ősz igazi felüdülést jelent, ugyanis ilyenkor már sokkal kevesebb a turista, így nyugodtabban, tömeg nélkül tudjuk felfedezni a kiszemelt várost.
Vágólapra másolva!

Ha utazást tervez még a tél beköszönte előtt, akkor ezek az utazási célpontok közül választva nagyobb eséllyel találhat jó áron utazási célpontokat.
A Mirror összeállított egy gyűjteményt azokról a városokról, ahová olcsóbban találhat repülőjegyet.
 

Tirana, Albánia

Az Albán főváros bár nem tartozik a leghíresebb európai fővárosok közé, ám lenyűgöző történelmével érdekes utazási célpont lehet. A város szívében, a Skanderbeg téren múzeumok, galériák és szocialista építészeti stílusú épületek fogadnak minket. Blloku egy előkelő terület a fővárosban itt számos étterem, bár, pub, kávézó és üzlet található, ez a környék arról híres, hogy az egykori kommunista párt elitjei jártak ide, de mára már mindenki számára nyitott. A természet kedvelői a Dajti Expressz felvonóval felmehetnek a Dajti-hegy tetejére, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra.

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Tirana, Albánia fővárosa
Tirana, Albánia fővárosa
Fotó: Shutterstock

Edinburgh, Skócia

Skócia minden évszakban gyönyörű, de van benne egy kis extra varázslat az őszi hónapokban. A Royal-Mile-on sétálva megcsodálhatjuk a város szimbólumaként is szolgáló Edinburgh-kastélyt, ami egy vulkanikus eredetű sziklán, a Castle Rockon található. A kastély stratégiai helyzete miatt fontos szerepet játszott a skót történelemben, számos csata és ostrom színhelye volt az évszázadok során. Ma múzeumként funkcionál. A hegymászás szerelmesei is megtalálják itt a számításaikat, az Arthur's Seat káprázatos kilátást nyújt a városra és a tengerpartra.
A kirándulást pedig levezethetjük egy hangulatos kis kocsmában, ahol finom skót ételeket és whiskyt is fogyaszthatunk.

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Edinburgh, Skócia fővárosa
Edinburgh, Skócia fővárosa
Fotó: Shutterstock

Belfast, Észak-Írország

Belfast egy kihagyhatatlan város a Titanic rajongóinak, hiszen a híres óceánjárót itt építették 1909-1911 között, ennek emlékére hozták létre a Titanic Belfast központot is, ami bemutatja a hajó történetét, építését és az általa hagyott örökséget. A helyi ízeket a híres piacon a St. George's Marketen kóstolhatjuk meg, ahol nem csupán helyi kézműves termékeket de élőzenét is hallgathatunk.

Alig egy órányira Belfasttól egy UNESCO világörökség is megtalálható, a Giant's Causeway, vagyis az Óriások útja. Ez egy különleges természeti képződmény, amit 40 ezer hatszögletű bazaltoszlop alkot. Ezek a bazaltoszlopok vulkanikus kitörés eredményeként jöttek létre 50-60 millió évvel ezelőtt.

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Belfast, Észak-Írország fővárosa
Belfast, Észak-Írország fővárosa
Fotó: Shutterstock

Dublin, Írország

Írország hagyományos ír söreivel és élő rockzene koncertjeivel igazán maradandó élményt nyújt majd. Ha jobban el szeretne merülni a város történetében, akkor látogasson el a Book of Kellsbe vagy sétáljon egyet a St. Stephen's Green Parkban. A történelem szerelmesei mindenképpen látogassanak el a Kilmainham Gaol - Kilmainham börtönbe, ami az ír történelem egyik legfontosabb emlékhelye, különösen az 1916-os húsvéti felkelés és az ír függetlenségi mozgalom miatt. A börtön 1796-ban épült és egészen 1924-ig működött, számos jelentős történelmi eseményhez kapcsolódik. Ma múzeumként működik, és az írországi szabadságharcosok emlékét őrzi. A börtönlátogatás után végighaladhatunk Írország híres partszakaszán a Wild Atlantic Way-en, ami egy 2500 km-es útszakasz, ez nemcsak egy autóút, hanem egy felejthetetlen utazás Írország nyugati partvidékének vad, zord szépségébe.

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Dublin, Írország fővárosa
Dublin, Írország fővárosa
Fotó: Shutterstock

Podgorica, Montenegró

Montenegró fővárosa, Podgorica talán nem olyan híres, mint más balkáni városok, de tökéletes lehetőség arra, hogy felfedezzük a lenyűgöző tájait.
Érdemes áthaladni a Morača folyón átívelő Millennium-hídon, ami egy modern híd, ez szimbolizálja a város fejlődését. A King's Park egy csendes és zöld oázis Podgorica központjában, amely ideális hely a pihenésre és a sétára. A Skadar-tó egy rövid autóútnyira van, ahol hajókirándulásokat indítanak, itt a csodálatos vadvilágot fedezheti fel. Ha pedig inkább tengerparti hangulatban töltené az idejét, akkor Budva óvárosa egy könnyed egynapos kirándulás lehet.

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Podgorica, Montenegró fővárosa
Podgorica, Montenegró fővárosa
Fotó: Shutterstock


Milánó, Olaszország

Milánó híres a divatjáról, de fantasztikus hely kirándulásra is. A művészet szerelmesei Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című művében gyönyörködhetnek a Santa Maria delle Grazie-ban, az építészet szerelmeseit pedig a Duomo di Milano – a világ egyik legnagyobb katedrálisa várja. A Galleria Vittorio Emanuele II-ben, a világ egyik legrégebbi bevásárlóközpontjában sétálva kiskereskedőkkel találkozhat. Milánót semmiképpen se hagyja el anélkül, hogy megkóstolna egy fagyit, vagy egy tökéletesen főzött espressót. Ha több ideje van, vonatozzon el a Comói-tóhoz. A Comói-tó festői fekvéséről ismert, melyet az Alpok hegyvonulatai vesznek körül. A hegyek, a kristálytiszta víz és a zöldellő táj harmóniája turisták ezreit vonzza. 

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Milánó, Olaszország
Milánó, Olaszország
Fotó: Shutterstock

Glasgow, Skócia

Glasgow híres lehet élénk zenei életéről, de itt találhatóak az Egyesült Királyság legjobb múzeumai és galériái is. A Kelvingrove Művészeti Galéria és Múzeumban olyan alkotók művei is megtalálhatóak, mint Rembrandt, Salvador Dalí, Van Gogh, Monet és Renoir.
Sétáljon végig a West Enden, ahol található az Ashton Lane – egy macskaköves utca, amelyet bárok és éttermek szegélyeznek. 
Ha több időre érkezik, látogasson el a Loch Lomond-tóhoz egy festői egynapos kirándulásra, kevesebb mint egy órányira a várostól.

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Glasgow, Skócia
Glasgow, Skócia
Fotó: Shutterstock

Oslo, Norvégia

Ha inkább északra vágyna, Oslo fantasztikus ötlet lehet. A város ötvözi a természetet a kultúrával, és olyan világszínvonalú múzeumokat kínál, mint a Vigeland Szoborpark és a Munch Múzeum, amit a Sikoly megalkotójának, Edvard Munchnak szentelnek. Az Aker Brygg vízpartján sétálva kávézók és éttermek várják. Az igazi és egyedülálló élményért pedig látogasson el az Oslói Operaházba. 

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Oslo, Norvégia fővárosa
Oslo, Norvégia fővárosa
Fotó: Shutterstock

Prága, Csehország 

Prága egy mesebeli város, amely mindig lenyűgöző, függetlenül attól, hányszor látogatja meg az ember. Egy esti séta a Károly-hídon, aminek a történelme a 14. századig nyúlik vissza. A prágai vár, ahol panorámás kilátás nyílik a városra. Az Óváros tér remek hely a nézelődésre, ezen a téren különböző építészeti stílusú történelmi épületek találhatóak. 
Este pedig elmerülhetünk a város nyüzsgő éjszakai életében egy hangulatos bárban, egy korsó cseh sörrel a kezünkben.

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Prága, Csehország fővárosa
Prága, Csehország fővárosa
Fotó: Shutterstock


Párizs, Franciaország

Párizs a fény városa, mindig tartogat új izgalmakat az oda látogatóknak. A reggeli croissant és kávé után, megnézhetjük a város leghíresebb nevezetességeit, az Eiffel-tornyot, a Louvre-t, sétálhatunk egyet a város leghíresebb sugárútján, a Champs Élysée-n ahol luxusüzletek és kávézók csalogatják be az oda látogatókat. Egy könnyed délutáni barangoláshoz a Montmartre negyed tökéletes döntés, szűk hangulatos kis utcáival, utcai művészeivel, és a Sacre Coeur bazilikával maradandó élményt hagy majd bennünk. Ha még szeretne Franciaországban tölteni egy napot, akkor a párizsi Disneyland varázslatos emlékeket idézhet fel.

városok, gyűjtés, városokgyűjtés, Párizs, Franciaország fővárosa
Párizs, Franciaország fővárosa
Fotó: Shutterstock

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!