Télen a turisták kedvence, mégis ősszel a legszebb ez a falu

Vágólapra másolva!
A népszerű téli üdülőhely hírneve ellenére mégis ősszel a leggyönyörűbb, ahol ráadásul számos szabadtéri tevékenység közül választhatunk. Ismerje meg a Colorado állambeli Snowmass Village-et!
Vágólapra másolva!

A Sziklás-hegység között található, kevesebb mint 10 mérföldre a híres sívárostól, Aspentől, ráadásul a csendes várost az ország legjobbjai közé sorolták az őszi szezonban. Snowmass Village egy kicsi, hangulatos város a Colorado állambeli Pitkin megyében , amelynek lakossága összesen csak kicsivel több, mint 3000 fő. A legtöbben egyből téli sportevékenységekre gondolnak, úgy mint a síelés, snowboardozás, motoros szánozás amikor a Centennial State-ről van szó, azonban ősszel is csodás élményeket ígér - írja a Daily Star.

Snowmass Village azonban tele van meglepetésekkel, különleges természeti adottságai – a hegyektől és kanyonoktól az erdőkig és folyókig – festői látnivalóvá teszik az őszi szezonban.

 

Szeptember és október között a tökéletes idő a falu látogatására, ugyanis ekkor sokkal kevesebben vannak, mégis rengeteg program várja az érdeklődőket.

Azok a látogatók, akik „jól időzítették utazásukat”, még azt is végig tudják nézni, hogy a levelek fokozatosan változtatják a színüket, zöldről sárgára, narancssárgára és pirosra, amint azt a House Beautiful megírta.

Nem számít, milyen típusú nyaralást keres, Snowmass Village mindenki számára kínál valamit.

Azok, akik pihenni és feltöltődni szeretnének a téli szünet előtt, megmártózhatnak meleg forrásokban és pezsgőfürdőben, napsütötte teraszokon pihenhetnek, és nyugodt réteken sétálhatnak a hegyekben.

A több mint 3300 hektáros hegyvidéki terület és a hűvösebb hőmérséklet miatt a túrázás és a kerékpározás tökéletes program az őszi szezonban.

Az Elk Camp felvonója október 1-ig felviszi a látogatókat a Snowmass-hegyre, így egy hatalmas és hosszú ösvényhez juthatnak el. Szeptemberig a Lost Forest pedig egy hosszú zipline pályát, egy mászófalat, egy kötélpályát is kínál.

A kisebb tömeg és a derűs, békés hangulat ellenére a Snowmass Village ősszel is életre kel, rengeteg szezonális kínálattal.

Szeptember és október a legjobb idő a város számos fesztiváljára is , beleértve:

  • A Plein Air Művészeti Fesztivál
  • A Snowmass Rodeo
  • Snowmass ingyenes koncertsorozat
  • Cidermass
  • A Snowmass Borfesztivál
  • A Snowmass Balloon Festival
  • Őszi fesztivál az elk táborban
 

A Snowmass Village kétségtelenül remek hely a szabadtéri programokat kedvelők számára, azonban a város rengeteg szórakozási lehetőséget kínál azoknak, akik szívesebben választják inkább a városnézést. A látogatók vásárolhatnak a Snowmass Village Mall bevásárlóközpontban, amely üzletek és butikok sorát kínálja. A város számos étkezési lehetőséget is kínál, a közeli Aspen Farmers Markettől a fagylaltboltokig, retro éttermekig és kávézókig egyaránt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!