Pannon: A Vodafone támad, a Westel védekezik

Vágólapra másolva!
Klaus Holgaard Rasmussen, a Pannon GSM vezérigazgatója az [origo] Társalgójának vendégeként az erősödő árversenyről, a konkurenciáról, illetve a mobilszolgáltatások jövőjéről beszélt.
Vágólapra másolva!

Szeretettel köszöntöm a chat résztvevőit, örömmel vettem ezt a lehetőséget, hogy válaszolhatok az [origo] közönségének kérdéseire. Igyekezni fogok legjobb tudásom szerint a lehető legtöbb kérdésre választ adni.

Hogyan látja a hazai mobilszolgáltatók piacát? Kiegyenlítettek az erőviszonyok, vagy vannak kisebb-nagyobb eltérések? (Butter_Cup)
- Véleményem szerint a magyar mobilpiacot 3 erős szereplő jelenléte jellemzi. Ezek mindegyike szilárd nemzetközi háttérrel és erőforrásokkal rendelkezik, ezért úgy gondolom, hogy a magyar piacot ezek a cégek jól ellátják. Véleményem szerint a Pannon GSM a legjobb :) noha még mindig nem mi vagyunk a legnagyobbak.

Forrás: [origo]Ön szerint milyen irányba ível most a Pannon GSM sorsa? A statisztikák alapján a vállalat az elmúlt hónapokban folyamatosan veszített piaci részesedéséből. (Grizfej)
- Amikor egy piacon megjelenik az eredeti kettő mellett a harmadik szolgáltató, elkerülhetetlen az, hogy a korábbi 2 veszítsen piaci részesedéséből. Az elmúlt 4 évben a Vodafone piaci részesedését nulláról 14%-ra növelte, amelynek egyharmada a Pannontól, 2/3-a pedig a Westeltől származik. Mi elégedettek vagyunk ezzel a fejlődéssel, ha megnézik az elmúlt pár hónap eredményét, a Pannon alig vesztett piaci részesedéséből.

Van a Pannonnak jövője? A Vodafone és a Westel mindkettő nemzetközi márka, jobb szolgáltatásokkal, termékekkel. Merre tovább PGSM? (laasloo)
- Szerintem a Pannon GSM fényes jövő előtt áll, és szolgáltatásai legalább olyan jók, mint a Westelé és a Vodafone-é. A Pannon pénzügyi háttere a Telenorral - amely a cég 100%-os tulajdonosa - talán erősebb annál, amit a Westel vagy a Vodafone fel tud mutatni. A kérdésben megfogalmazott állítás szerintem téves.

A Vodafone erős ellenfél a Westelhez képest? (Cicuska007)
- Mindkettő erős ellenfél, és nagyon tiszteljük is őket. A Vodafone a támadó szerepét játsza, míg a Westel inkább védekező helyzetben van. Különböző módon vetélytársaink ők, ezért más taktikát és stratégiát alkalmazunk velük szemben.

Tudomásom szerint bizonyos esetekben - pl. a metrós mobil-lefedettség biztosítása érdekében - együttműködnek vetélytársukkal, a Westellel. Előfordul más esetben is együttműködés a hazai szolgáltatók valamelyikével? (Grizfej)
- Azokban az esetekben működünk együtt a konkurenseinkkel, amikor az mindkettőnk számára előnyös: közösen használunk adótornyokat mind a Westellel, mind a Vodafonnal. Lehet, hogy a jövőben más területeken is együtt fogunk működni. Elsősorban azonban versenytársak vagyunk :)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről