Schumacher csalódott a Ferrari formája miatt

Vágólapra másolva!
A Ferrari hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher óvatosan nyilatkozott a Spanyol Nagydíjat követően, ahol esélye sem volt felvenni a harcot a futamgyőztes Fernando Alonsoval, aki senkitől sem zavartatva nyerte meg hazai versenyét.
Vágólapra másolva!

Schumacher, aki az elmúlt két versenyen simán verte Alonsót, a Spanyol Nagydíjon egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a Renault világbajnokával, pedig a francia konstruktőr a versenyt megelőzően még a Ferrari versenyformája miatt aggódott.

A német versenyző a harmadik pozícióból kezdte meg a barcelonai futamot, és az első kiállásáig Giancarlo Fisichella mögött autózott. Eközben azonban Alonso olyan komoly előnyre tett szert, melyet a Ferrari versenyzője már nem tudott behozni.

A 37 éves versenyző viszont elmondta, egyszerűen nem tudott mit kezdeni Fisichellával, így esélye nem volt arra, hogy felzárkózzon Alonso mögé.

"Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni Fisichellával, hiszen a kritikus pontokon nagyon gyors volt, így képtelenség volt őt megelőzni" - magyarázta Schuamcher. "A hétvége fantasztikusan kezdődött számunkra, ám annál rosszabbul fejeződött be. A jövő héten ki kell elemeznünk az adatokat, hogy megtudjuk, mi lehetett a gond."

"Ha figyelembe vesszük az üzemanyag mennyiséget, akkor láthatjuk, hogy könnyedén megszerezhettük volna a pole pozíciót. A Nürburgringen ugyan működött a stratégiánk, ám ma valamiért elbuktunk. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak."

Schumacher higgadtan nyilatkozott azok után, hogy Alonso 15 pontra növelte a kettőjük közti különbséget világbajnokságban.

"Végül is nyolc pontot szereztem. Nem lehet mindig győzni. Van, mikor nem veheted fel a harcot az élen állókkal, és ez a mai nap is így volt" - folytatta a Ferrari bajnoka. "Még hosszú az idei szezon, és ahogy nem örültem annak, hogy csak négy pontot faragtam hátrányomból az elmúlt két versenyen, most örülök, hogy csak két pontot veszítettem."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!