A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Renault elnöke szerint egyre erősebb az F1

Vágólapra másolva!
A Renault elnöke, Carlos Ghosn szerint a Forma-1 sokkal jobb formában van, mint néhány évvel ezelőtt, hiszen egyre nagyobb a küzdelem a mezőnyben, mely a jövőben sem lesz másképp.
Vágólapra másolva!

Az idei évben komoly csata van kibontakozóban a Ferrari és a Renault között, míg a McLaren sincs sokkal lemaradva mögöttük. Azzal, hogy a Spanyol Nagydíjon a nagyvállalatok hosszas vita után végre elkötelezték magukat a Forma-1 mellett, Ghosn úgy véli, a királykategória szép jövő előtt áll.

"Úgy gondolom, hogy a Forma-1 egyre erősebb lesz, és idővel még népszerűbbé válik majd, a jelenlegi helyzetnek köszönhetően" - mondta. "Négy-öt évvel ezelőtt már pénteken tudni lehetett ki szerzi meg a pole pozíciót, és ki nyeri meg a futamot."

"Most azonban sokkal kiszámíthatatlanabbak a dolgok, jóval nagyobb a küzdelem, és legalább három olyan csapat van, mely jó eséllyel pályázhat a győzelemre. Ez roppant fontos, mert a közönségért vagyunk itt - látványos műsorokat kell csinálnunk nekik, ahol a technika sem szorul háttérbe."

"A Forma-1 hamarosan megköti az új kereskedelmi szerződést, mely mindenképpen jó előjel a sport jövőjére nézve. Úgy gondolom, szép, hosszú jövő áll a királykategória előtt, melynek még csak az elején vagyunk."

Ghosn elmondta, a Renault mindenképpen hosszú távra tervez a Forma-1-nen, így ahogy azt már korábban megszokhatták, a jövőben is minden anyagi támogatást megkap majd a csapat céljai elérésének érdekében.

"Ha már a Forma-1-ben vagyunk, akkor az élen akarunk lenni, amihez természetesen biztosítani fogjuk a szükséges anyagi hátteret" - magyarázta az elnök. "A pénz nem lehet probléma, hiszen sokkal jobb pozícióban vagyunk, mint egyes ellenfeleink."

"Azonban csakis a teljesítmény számít. Nem szabjuk meg a költségvetésünket, ez mindig attól függ, miként teljesítünk, és mennyi pénz szükséges ahhoz, hogy további sikereket érhessünk el. Nem a pénz miatt vagyunk a csúcson. Nálunk úgy működnek a dolgok, hogy először bizonyítani kell, majd pedig további összeggel támogatjuk a csapatot, hogy újabb fejlődést tudjanak elérni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!