A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kovalainen: Nem sokkal maradok el Alonsótól

Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen, a világbajnok Renault tesztpilótája tisztában van képességeivel, és úgy véli, hogy ugyan jelen pillanatban még lassabb a második világbajnoki elsősége felé száguldó Alonsónál, kettejük közt egyre kisebb a távolság.
Vágólapra másolva!

Már a 2006-os szezon előtt kiderült, hogy a Renault spanyol világbajnoka, Fernando Alonso évad végégén elhagyja a francia istállót. A McLarenhez távozó versenyző egyik lehetséges utódaként a sárga-kékek tesztpilótáját, Heikki Kovalainent emlegették és emlegetik a mai napig is. A fiatal finn tesztelő erre remek teljesítményével teljes mértékben rá is szolgált.

Kovalainen egyenesen meg van róla győződve, hogy nem sokkal marad el Alonsótól: "Azért még van mit behoznom! Őrültség lenne, ha azt állítanám, hogy ugyanolyan gyors vagyok, mint Fernando, mert ha tényleg így lenne, akkor már hat éve a Forma-1-ben szerepelnék. Ehhez képest nekem még várnom kell a bemutatkozásra is. Alonso gyorsabb, de nagyon kicsi a köztünk lévő különbség, az én sebességemmel sincs semmiféle probléma"- nyilatkozta magabiztosan a finn pilóta.

"Tesztről-tesztre sikerül gyorsulnom, és ez nagyon örvendetes. Fernando nagyon jó mérce a számomra, és nagyszerű, hogy olykor-olykor sikerül is megvernem őt, de egyelőre még ő a gyorsabb. Ez a kis verseny viszont nagyon jó motivációt jelent a számomra"- mondta Kovalainen, aki bízik benne, hogy ezzel a teljesítményével sikerül elérnie, hogy átvehesse Alonso helyét a Renault-nál.

"Jelenleg a jobb Forma-1-es pilóták közé tartozom, mert már rengeteg kilométert megtettem F-1-es autóban, így nagyon sok tapasztalatom van"- folytatta erényei felsorolását a 24 éves finn. "Tisztában vagyok vele, hogy ezeket felhasználva versenyen is gyors tudnék lenni."

"A csapatnál lesz egy üres versenyzői ülés, és én bár nagyon közel vagyok a tűzhöz, ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy én vehetem át Fernando helyét"- realizálta a helyzetet Kovalainen. "A Renault-nak egy olyan pilótára van szüksége, aki képes pótolni a távozó világbajnokot."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!