Alonso felkészült a kiélezett hajrára

Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Fernando Alonso természetesen megismételné tavalyi sikerét, de tisztában van vele, hogy a legnagyobb vetélytárs, a Ferrari év eleje óta folyamatosan erősödött.
Vágólapra másolva!

Éppen ezért roppant kiélezett fináléra számít. A spanyol előnye év közben volt már 25 pont is, akkor már-már lefutottnak tűnt az idei szezon. A Ferrari és Michael Schumacher azonban magára talált, és most három futammal az idény vége előtt mindössze két pontocskával vezet Alonso. A Renault versenyzője higgadtan várja a hátralévő kínai, japán és brazil versenyeket, mert mint mondja, maximálisan felkészült a hajrára.

"Már korábban is sejtettük, hogy a szezon vége nagyon kiélezett lehet, de felkészültünk erre"- nyilatkozta pénteken Alonso. "A Renault-val egyből idény elején elkaptuk a fonalat, a legjobb tudásunknak kb. 95 százalékát nyújtottuk, míg a többiek talán csak 70 százalékot tudtak kihozni magukból az első versenyeken."

"Mostanra viszont ők is közel járnak a 100 %-hoz, emiatt ilyen kiélezett a harc"- folytatta a 25 éves spanyol. "Tisztában vagyunk vele, hogy képesek vagyunk versenyt nyerni, már csak be kell bizonyítanunk ezt"- tette hozzá Alonso, akinek a két pontos előny birtokában nem is lehet más a taktikája, csak az, hogy agresszíven a győzelemre törjön.

"Egész évben vezettünk, és idény végén is ebben a pozícióban akarunk zárni. A csapat motiváltabb, mint eddig bármikor. Számomra az utolsó három verseny következik, amit a fantasztikus Renault istálló színeiben teljesíthetek, és a Michelin abroncsokkal is utoljára állhatok rajthoz. Ez szerintem éppen elég ahhoz, hogy mindent megtegyek a győzelemért."

Alonso számára némi hátrányt jelenthet, hogy míg Schumacher az elmúlt két hétben tesztelt, addig a spanyol kisebb térdsérülés miatt nem ülhetett autóba. A címvédő a vezetés helyett rendezvényről sajtótájékoztatóra járt az elmúlt napokban. A média már spekulálni kezdett, hogy azért nem vehetett részt a Renault tesztjén, mert Alonso jövőre már a McLaren színeiben versenyez majd, és a fejlesztésekről nem akarták tájékoztatni a leendő konkurenciát. A pilóta megcáfolta ezen felvetéseket.

"Monza után valóban fájt a térdem, és teljes mértékben ki akarom heverni a sérülést a kínai versenyig. Silverstone-ban egyébként a csapat nélkülem is teljesíteni tudta a kitűzött programot. Ráadásul nem is túl izgalmas tesztek voltak ezek, és Fisichellát sem kérték fel rá, hogy körözzön."

Alonso higgadtan várja a feltehetően nagy harcot hozó szezonzáró versenyeket, mert szerinte az idegeskedés csak rontana a helyzeten: "A stressznek semmi értelme nem lenne. Nyugodtnak kell maradnunk, és teljes mértékben a munkánkra kell koncentrálnunk. Nagyon fontos, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, és akkor meglehet a címvédés is"- fejezte be Alonso.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!