A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

80 millió dollár lesz a Prodrive költségvetése

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es mezőny leendő tizenkettedik csapata, a Prodrive hozzávetőlegesen 80 millió dolláros költségvetéssel kezdi majd meg a 2008-as szezont.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy az egykori BAR istálló csapatvezetője, David Richards által vezetet versenyistálló szponzori háttere még nem ismert, már most tudni lehet, hogy a warwickshire-i bázisú alakulat hozzávetőlegesen 80 millió dolláros költségvetéssel kezdi majd meg a 2008-as idényt, értesült a BussinessF1 magazin.

A brit szaklap beszámolója szerint ez az összeg nem foglalja magában a versenyzők fizetését, mely tovább növeli a pénz mennyiségét. Viszonyítási alapként ezzel az összeggel a Prodrive a Forma-1 egyik legszegényebb csapata lesz, hiszen mint ismert a Super Aguri 95, a Spyker és a Toros Rosso versenyistállók pedig 76, illetve 66 millió dollárral gazdálkodtak az idei évben.

A 80 millió dollár azonban nem kizárt, hogy elegendő lesz a kiscsapat számára, főleg ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) betartja ígéretét és a 2008-as idénytől drasztikusan csökkenti a költségeket a Forma-1-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!