Ex-pilóták szerint a Ferrari bajban lehet

Vágólapra másolva!
Korábbi Forma-1-es pilóták vállalkoztak arra, hogy a kristálygömbbe nézve megjósolják, hogy a Ferrari istálló hogy szerepel majd a 2007-es szezonban. Az egykori klasszisok megtippelték a Massa-Raikkönen párharc végkimenetelét is.
Vágólapra másolva!

A Ferrari az idei szezon végén elvesztette a visszavonuló Michael Schumachert, valamint a csapat eszének tartott Ross Brawnt is, hogy csak a legszembetűnőbb változásokat említsük. Sokak szerint ez egyet jelent a Ferrari sikerkorszakának végével is.

Egykori Forma-1-es pilóták azon a vélemények vannak, hogy a Ferrari a nagy nevek elvesztése ellenére nem fog ugyan összezuhanni, de nem lesz olyan domináns, mint az elmúlt években.

Marc Surer szerint Kimi Raikkönen is óriási tehetség, már csak az a kérdés, hogy a Ferrari ki tudja-e majd használni a finn adottságait: "Szerintem Kimi nagyon jó helyre került. Ha a Ferrari ütőképes autót tud alá tenni, akkor továbbra is az élmezőnyben fognak autózni."

"Kimi alkalmas arra hogy futamokat nyerjen, sőt arra is, hogy világbajnok legyen"- vélekedett a korábban 87 versenyen rajthoz álló Surer. "Nagy kérdés viszont, hogy a csapat hogyan fogja átvészelni a neves távozók hiányát. A szezon közepén erre már pontos választ fogunk kapni."

Hans-Joachim Stuck is nagyszerű pilótának tartja Raikkönent: "Vezetői képességekben azon a szinten van, mint Schumacher"- nyilatkozta az 55 éves ex-pilóta. A Forma-1-ben 1974 és 1979 közt versenyző német szerint Raikkönennek azonban másként kell majd dolgoznia a Ferarinál, mint korábbi munkaadóinál. "A Ferrari óriási erőpróba lesz Kimi számára. A finnek sokat kell még tanulnia."

A szintén német Christian Danner viszont úgy véli, hogy a sok személyi változás nem múlhat el nyom nélkül még a Ferrarinál sem: "A változások bizonyára nem fogják a Ferrari malmára hajtani a vizet. Nehézségeik lesznek, ebben egészen biztos vagyok. Raikkönen pedig szerintem nem hasonlítható Schumacherhez"- mondta el véleményét Danner.

A korábbi pilóták a jövőre kibontakozni látszó Massa - Raikkönen párharcról is elmondták véleményüket. "Az, hogy Felipe az idén tartotta a lépést Michael Schumacherrel, még nem jelenti azt automatikusan, hogy Raikkönent le tudja majd nyomni"- vélekedett a svájci Surer.

Massa főként az idei szezon második felében nyújtott teljesítményével lenyűgözte Hans-Joachim Stuckot: "Massa megérett. Egy gyors, de féktelen pilótából, aki elég gyakran a pálya mellett kötött ki, egy remek versenyző lett, aki szinte már alig hibázik"- mondta a német, és ezek alapján könnyen kitalálható, hogy szerinte ki a Ferraris különverseny favoritja.

Danner már nem ért egyet az előtte szólóval: "Massa kétségtelenül gyors, de Raikkönen a korábbi csapattársaival rendre elbánt. Szerintem a Ferrarinál sem lesz ez másként."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!