Nakajima lesz a Williams tesztpilótája

Vágólapra másolva!
A Williams istálló szerdán bejelentette, hogy a következő szezonban Narain Karthikeyan mellett az egykori Forma-1-es pilóta, Satoru Nakajima fia, a 22 éves Kazuki Nakajima lesz a gárda másik tesztpilótája.
Vágólapra másolva!

Az idén siralmas szezont maga mögött hagyó Williams istálló új életet kezd. Az angol csapat 2007-ben a Toyota erőforrásait használja majd, ráadásul pilóta fronton is lesz változás, hiszen Nico Rosberg mellett az eddig tesztelőként dolgozó Alexander Wurz versenyez majd.

A tesztcsapat felállása is megváltozik, az indiai Karthikeyan mellé a vezetőség a japán Kazuki Nakajimát szerződtette. "Kazuki már több szériában is bizonyította a tehetségét"- nyilatkozta a csapatfőnök, Frank Williams. "Meg vagyunk róla győződve, hogy képes ellátni egy tesztpilóta feladatait."

"Mindenkinek a Forma-1 a legfőbb célja, ha egyszer autóversenyzésre adja a fejét"- nyilatkozta Nakajima a szerződés bejelentése után. "Nagyon örülök neki, hogy a száguldó cirkuszban az egyik legnagyobb névnek számító Williams adott nekem lehetőséget, hogy bizonyítsak."

"Már nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát. Remélem, hogy tudok majd segíteni a csapatnak abban, hogy a lehető leghamarabb átálljunk a Toyota erőforrásokra. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első a Toyota tehetségkutató programjában, aki a Forma-1-ben is bizonyíthat."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről