Alonso már év közben csapatot váltott volna

Vágólapra másolva!
A McLarennél felmerült az ötlet, hogy Fernando Alonso már év közben helyet cserélhet Kimi Raikkönennel, ám különböző nehézségek miatt a felvetést hamar elvetették, így a spanyol versenyző megnyerhette második bajnoki címét a Renault-val.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso viszonya már a tavalyi év végén megromlott a Renault vezetőjével, Flavio Briatoréval, aki igencsak megorrolt védencére amiatt, hogy a tudta és beleegyezése nélkül, titokban leszerződött a McLarenhez a 2007-es idényre.

Bár a kamerák előtt Alonso és Briatore kapcsolata harmonikusnak látszott, a háttérben igen komoly ellentét volt kettejük között. Megbízható források szerint a csapatvezető mindent elkövetett annak érdekében, hogy megakadályozza Alonso átszerződését a McLarenhez. Ez viszont tovább rontott a kettejük közti viszonyon, így a spanyol világbajnok úgy érezte, az lenne számára a legjobb, ha már év közben elhagyná a Renault-t.

Ennek érdekében Alonso már a szezon közepén kapcsolatba lépett a McLaren vezetőségével, így a spanyol versenyző menedzsere, Luis Garcia és a wokingiak csapatvezetője, Ron Dennis között meg is kezdődtek a tárgyalások. Az ügynek végül nem lett folytatása, és a tervekkel ellentétben a Német Nagydíjon nem történt meg a váltás, noha a hírek szerint Raikkönen sem ellenezte azt, noha akkor már érvényes szerződése volt a jövő évre a Ferrarival.

A váltás egyébként a bajnokság végkimenetelébe is komolyan beleszólt volna, hiszen az addig nagy esélyes Alonso hirtelen egy relatíve gyengébb McLarenben találta volna magát, mellyel Schumacher szinte biztosra vehető, hogy nyolcszoros bajnokként vonulhatott volna vissza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!