Klien a Honda tesztpilótája lesz

Vágólapra másolva!
A szezon vége előtt három futammal a Red Bull Racingtől kitett Christian Klien továbbra is a Forma-1-ben maradhat, igaz tesztpilótaként. A Honda ugyanis szerdán bejelentette, hogy alkalmazza a 23 éves osztrákot.
Vágólapra másolva!

Christian Klient már sokan leírták, amikor az idei szezont sem tudta befejezni a Red Bullnál, és többen már más szériákban látták a fiatal osztrákot. Klien azonban egy percre sem adta fel, mindig bízott benne, hogy helye van a legjobbak közt. Többször is hangoztatta, hogy inkább tesztpilóta lesz valamelyik F1-es csapatnál, minthogy más szériában versenyezzen.

Jövőre ezt megteheti, hiszen miután a Honda tesztpilótáját, Anthony Davidsont a Super Aguri versenyzőnek szerződtette, a japánoknál megüresedett egy állás. A Honda vezetősége pedig úgy gondolta, hogy Klien lesz a legalkalmasabb eme feladatkör ellátására.

Klien lesz a tartalékversenyző is, tehát ha a szükség úgy hozza, az osztrák helyettesíti a Jenson Button - Rubens Barrichello duó valamelyik tagját. Az istálló a másik tesztpilótának James Rossitert szerződtette.

"Christian az elmúlt három évben rengeteg tapasztalatot gyűjtött a Forma-1-ben, amit nálunk nagyon jól kamatoztathat majd"- nyilatkozta Gil de Ferran, a Honda sportigazgatója. "Úgy gondoljuk, hogy Christianra fontos szerepet bízhatunk az RA107-es modell fejlesztésében."

"Az egész Honda csapat nevében ezúton is szeretnék gratulálni Anthony Davidsonnak a versenyzői szerződéséhez"- folytatta a brazil vezető. "Mindannyian nagyon örülünk neki, hogy végre valóra válik régi álma és versenyezhet a Forma-1-ben. Az elmúlt hat évben nagyon termékeny munkát végzett nálunk, a fejlődésünkben nagy szerepe volt. Tudjuk, hogy egy remek pilótát vesztettünk el, de sok sikert kívánunk neki, és örülünk annak, hogy továbbra is a Honda család tagja marad."

Christian Klien természetesen nagyon boldog volt, hogy továbbra is a Forma-1-ben maradhat: "Büszke vagyok rá, hogy a Hondánál dolgozhatom tovább. Nagy lehetőség ez számomra, hiszen a Forma-1- egyik élcsapatánál kapok lehetőséget, és az egyik legjobb versenyzőpáros munkáját segíthetem."

"Három évet versenyeztem a száguldó cirkuszban, nagyon örülök neki, hogy az ezidő alatt megszerzett tapasztalatomat a Hondánál kamatoztathatom. Ugyanakkor ez a karrieremben is előrelépést jelent. Már alig várom, hogy kipróbálhassam az autót, és megkezdődjön a téli tesztszezon"- fejezte be Klien.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről