A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Alonso csak januárban ülhet a McLarenbe

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso csak januárban próbálhatja ki először a McLaren MP4/22-es típusszámmal ellátott versenygépét, ugyanis jelenleg is érvényben lévő szerződése december végéig a Renault-hoz köti.
Vágólapra másolva!

Megbízható források szerint Alonsót december 31-ig érvényes szerződés köti a Renault versenyistállóhoz, így csak abban az esetben kezdhetné meg a munkát új csapatával az idei évben, ha azt a franciák engedélyeznék. Erre azonban valljuk be, vajmi kevés az esély.

A Renault nyilvánvalóan nem fogja megtenni riválisának azt a szívességet, hogy Fernando idő előtti elengedésével előnyre tehessen szert. A wokingiak egyébként ellenfelükhöz hasonlóan szintén nem engedik el idő előtt Raikkönent, aki Michael Schumacher helyetteseként a Ferrarit szolgálja majd a 2007-es idényben.

"Nem hiszem, hogy lenne olyan csapat, amely versenyzője idő előtti elengedésével megkönnyítené ellenfele felkészülését" - mondta Ron Dennis Raikkönen távozásával kapcsolatban. "Erre még nem volt példa a nagycsapatok történetében. Ez egy világbajnokság."

Raikkönennek és Alonsónak azonban szerencséje van, mert idén decemberben jóval kevesebbet fognak tesztelni a csapatok, mint az előző években, így a késői kezdés nem jelent majd komoly hátrányt számukra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!