Klien kiugrási lehetőséget lát a Hondában

Vágólapra másolva!
Christian Klien meg van győződve arról, hogy jól döntött, mikor szerződést kötött a Honda Racing istállóval, ugyanis véleménye szerint egy gyári csapat tesztpilótájaként jó eséllyel pályázhat a visszatérésre a 2008-as idényben.
Vágólapra másolva!

A huszonhárom esztendős osztrák sofőr az elmúlt héten szerződést kötött a Honda Racing istállóval, ahol a jövő évben a tesztpilótának járó feladatokat látja majd el, miután év közben kényszerű okok miatt elhagyta a Red Bullt - ahol három évig versenyzett.

Bár Klien mindig is hangoztatta, elsődleges célja a versenyzői ülés megszerzése, mégsem gondolja úgy, hogy visszalépés lenne számára a tesztpilótai szerződés. A fiatal tehetség úgy érzi, egy olyan komoly háttérrel rendelkező gyári csapat, mint a Honda remek lehetőség lehet számára a kiugrásra.

"Már jó ideje célom, hogy egy gyári csapatban dolgozhassak, és egy olyan komoly múlttal rendelkező gárda, mint a Honda fantasztikus fejlődési lehetőség lehet számomra, nem is beszélve arról, hogy a brackley-i bázisú alakulat akár még a bajnoki címre is jó lehet a következő idényben" - magyarázta Klien.

"Már régóta eldöntöttem, bármilyen poszton is legyek, a legfontosabb az lesz, hogy egy feltörekvőben lévő csapatnál dolgozzak, mert csak így tudom életben tartani a reményt, hogy egy nap ismét visszatérjek. Természetesen továbbra is az a célom, hogy versenyezzek, de mindent megteszek majd annak érdekében, hogy hosszú távon segítséget nyújtsak a Hondának. Ez egy páratlan lehetőség számomra."

Azt követően, hogy a Red Bull Racing leigazolta Mark Webbert a 2007-es idényre, Klien számára nem maradt hely a csapatban a jövő évre.

A gárda vezetősége korábban azzal indokolta az osztrák versenyző év végi menesztését, hogy az idei évben szinte nem volt olyan alkalom, hogy fel tudta volna venni a versenyt csapattársával, David Coultharddal, így nem tudta kellően segíteni a csapat munkáját.

Mindezek ellenére az energiaital-gyárosok továbbra is támogatásukról biztosították az osztrák versenyzőt, ám Klien mégis visszautasította a Red Bull ajánlatát, pedig a csapat segítségével biztosítva lett volna a jövője az amerikai Champ Car szériában.

"A Red Bulltól való távozásom csakis a kívülállókat lepte meg" - folytatta Klien. "Visszautasítottam az ajánlatukat, mert nem akartam Amerikában versenyezni, továbbra is a Forma-1 volt számomra az első, ezért úgy döntöttünk, kettéválnak útjaink. Mateschitz úr és a Red Bull az elmúlt évek során fantasztikus támogatásáról tett tanúbizonyságot, de mikor kiderült, csak úgy maradhatok a Forma-1-ben, ha más csapat után nézek, nem volt nehéz meghoznom a döntést. Továbbra is jóba vagyok a Red Bull munkatársaival, sok barátom van a csapatban, de mostantól már a Honda versenyzője vagyok, így azért fogok dolgozni, hogy a japán gárda megnyerje a bajnokságot."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről