A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Hakkinen lehet a McLaren tanácsadója

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen komolyan fontolgatja, hogy többévnyi távollét után ismét visszatér egykori csapatához, és a McLaren Mercedes tanácsadójaként tevékenykedik majd tovább a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Hakkinen látogatást tett a szezonzáró Brazil Nagydíjon, egyre több pletyka keringett a finn bajnok visszatéréséről. A feltételezéseket az is erősítette, hogy a McLaren ügyvezetője, Martin Whitmarsh korábban elárulta, az egykori bajnok valóban ellátogatott a csapat főhadiszállására, hogy egy szimulációs programot végrehajtson.

Igen ám, de a szakember már akkor hangsúlyozta, csapata nem gondolkodik Hakkinen alkalmazásán, így a finn bajnok biztosan nem lesz Alonso csapattársa a 2007-es idényben. Ez valóban így is lett, mert az elmúlt héten a McLaren leszerződtette a GP2-es széria idei világbajnokát, Lewis Hamiltont a jövő évre.

A csapat vezetője, Ron Dennis azonban elárulta, nem kizárt, hogy Hakkinen lesz a McLaren tanácsadója a jövőben, hiszen Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya egyidejű elvesztésével teljesen új felállással kell megkezdeniük a 2007-es évet, ami komoly nehézségek elé állíthatja őket.

"Már hetekkel ezelőtt eldöntöttük, hogy Lewis lesz a csapat kiválasztottja, így a Hakkinen visszatéréséről szóló pletykák teljesen alaptalanok voltak" - mondta Dennis. "Azonban Mika továbbra is a családunk tagja, mindent megtesz azért, hogy segítsen nekünk, ami a jövő évben jól jöhet majd számunkra, hiszen Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya egyidejű elvesztésével teljesen új felállással kell megkezdenünk a jövő évet, így Hakkinen komoly segítséget nyújthatna az autó fejlesztésében."

"Melegen érdeklődik a csapat iránt, és azért utazott el a szezonzáró Brazil Nagydíjra, hogy megnézze, miként ér véget az idei bajnokság, és miként tudna hozzájárulni ahhoz, hogy jobb teljesítményre legyen képes a csapat" - folytatta a szakember. "Hihetetlen lelkes volt, barátságosan nyilatkozott a médiának. Jelenleg még szerződésben áll a Mercedes-Benzzel a DTM kapcsán."

"Korábban részt vett egy szimulációs programban, ahol bepillantást nyerhetett abba, miként működik az új autó, és milyen új technológiák ütötték fel a fejüket, mióta elhagyta a Forma-1-et. Bízunk benne, hogy tanácsaival és meglátásaival hozzájárulhat ahhoz, hogy a csapat jobb teljesítményre legyen képes a jövőben."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!