A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bourdais jövőre még nem szerződik az F1-be

Vágólapra másolva!
A Champ Car széria háromszoros világbajnoka, Sebastien Bourdais cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint már a jövő évben csatlakoznak a száguldó cirkuszhoz, noha a héten megkezdi háromnapos tesztprogramját a Toro Rosso színeiben.
Vágólapra másolva!

A francia sofőr szerdán megkezdi háromnaposra tervezett tesztprogramját a spanyolországi Jerezben, ahol a Toro Rosso egyik versenygépével körözhet. Mivel a Red Bull fiókcsapata egyelőre még nem erősítette meg jövő évi felállását, sokan egyből arra gondoltak, hogy Bourdais lesz a kiscsapat egyik versenyzője a 2007-es idényben.

Maga az érintett azonban az Autosport-nak adott nyilatkozatában világosan kijelentette, nem szeretné idő előtt elhagyni jelenlegi csapatát, és 2007 végéig még biztosan a Newman-Haas istálló versenyzője marad a Champ Carban.

"Egyelőre ez még csak egy próba lesz, és ha a vezetőség meg van elégedve velem, akkor talán lehet valami belőle 2008-ban" - mondta Bourdais. "Azonban ha nincsenek megelégedve velem, akkor nem lesz esélyem a váltásra. Érdekes, hogy rengetegen kíváncsiak arra, miként teljesítenék a Forma-1-ben, de az STR kivételével eddig senki nem tett ezért semmit."

"Minden a menedzserem, Nicolas Todt műve, aki kiharcolta ezt a tesztlehetőséget. Már végleg lemondtam a Forma-1-ről, azt gondoltam, hogy minden ajtó bezárult előttem, ám egy nap felhívott és közölte velem a hírt, miszerint már az idei évben kipróbálhatom magam a Forma-1-ben."

Bár az olasz gárda egyelőre még nem jelentette be jövő évi versenyzői felállását, a csapat társtulajdonosa, Gerhard Berger többször is hangsúlyozta, a Speed-Liuzzi párossal kezdik meg a 2007-es idényt.

Az osztrák szakember azonban azt is elmondta, kíváncsian várja, miként szerepel majd Bourdais az eheti teszten Jerezben.

"Lehetőséget szerettem volna adni neki a bizonyításra. Úgy gondolom, ez a fickó fantasztikus munkát végzett az elmúlt években az Államokban, és meg szeretném nézni, hogyan fekszik neki a Forma-1. Korábban Európában is sikereket ért el, majd átnyargalt az Államokba, ám most kíváncsi vagyok arra, mekkora erő is lakozik benne valójában" - mondta a csapattulajdonos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!