A Ferrari számíthat Schumira a téli teszteken

Vágólapra másolva!
A Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer elárulta, Michael Schumacher továbbra is szoros kapcsolatban áll a vezetőséggel, és komolyan kiveszi a részét a téli felkészülésben, noha egyelőre még nem kezdte meg a munkát új szerepkörében.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője a 2006-os szezon végén elhagyta a Forma-1-et, és bár jelenleg még hivatalosan nem nevezték ki a Ferrari tanácsadójának, már most komolyan részt vesz a téli felkészülésben, hogy a naprakész információk birtokában eredményesen segíteni tudja az olasz alakulatot.

"Michael folyamatosan értesítést kap arról, hogyan állunk" - mondta Badoer a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Szinte azonnal megkapja azokat az adatokat, melyek a főhadiszálláson analizálásra kerülnek, és közvetlenül belenézhet a telemetriai adatokba."

"Folyamatos kapcsolatban vagyok vele, sokat beszélgetünk, és mivel nagyon jól ismerem, nem lep meg, hogy egyre inkább érdeklődik a dolgok iránt" - tette hozzá a tesztpilóta.

Badoer azt is elárulta, titkon abban bízik, hogy a hétszeres világbajnok a jövőben ismét autóba ül, és segédkezik majd a tesztekben, bár tudja, ennek a közeljövőben elég kicsi a valószínűsége.

"Csak reménykedni tudok abban, hogy egy nap odajön hozzám, és megkér arra, had üljön be az autóba. Boldog lennék, ha ez megtörténne, bár megmondom őszintén, nem sok esélyt látok erre a közeljövőben."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!