Fry: Button a legjobb háromban van

Vágólapra másolva!
A Honda csapatfőnöke, Nick Fry úgy véli, hogy Michael Schumacher visszavonulása után Jenson Button mindenképpen a mezőny elitpilótái közé tartozik.
Vágólapra másolva!

"Véleményem szerint Jenson, Alonso, és Raikkönen társaságában a legjobb három pilóta közt van. Persze ez idővel változhat, hiszen beérhetnek nagy tehetségek, de a pillanatnyi teljesítményeket figyelembe véve Jenson kétségtelenül az első háromba tartozik"- nyilatkozta Fry.

A csapatvezető arra a profi mentalitásra alapozza kijelentését, amit Button az elmúlt években tanúsított. Az idei Magyar Nagydíjon aratott győzelem meghozta a várva-várt áttörést, Button ezek után hihetetlen önbizalommal versenyzett. Ezt jól példázza a szezonzáró brazil futam is, ahol a brit pilóta a tizennegyedik helyről rajtolva csípte el a dobogó legalsó fokát.

"Jenson a futam előtt azt mondta nekem, hogy innen is képes jó eredményt elérni"- emlékezett vissza Fry. "Nem volt lehetőségem kételkedni benne, annyira elszánt és meggyőző volt, és neki lett igaza, hiszen harmadik lett. Véleményem szerint a Magyarországon aratott győzelem nagyon jó hatással volt rá."

Pedig korábban már sokan leírták a nagy tehetségként induló Buttont, akinek valahogy sohasem jött ki a lépés. Első győzelmét is 113 futam előzte meg, melyeken egyszer sem intették le elsőként. Másoknak ennyi futam ahhoz is elég volt, hogy kétszeres világbajnokok legyenek...

Button azonban nem adta fel, és kitartását siker koronázta. A következő években ő lehet a britek elsőszámú versenyzője, még akkor is, ha a McLaren szerződtette a fiatal Lewis Hamiltont, akinek nagy jövőt jósolnak a Forma-1-ben is.

Fry sem vitatja az ifjonc képességeit, de a McLaren-táborral ellentétben úgy véli, hogy Hamilton hiába kivételes tehetség, még időre van szüksége ahhoz, hogy a legnagyobbak szintjére emelkedjen. Buttonnak mindenestre jót tehet, ha a brit média figyelmét az újonc is megosztja, és nem ő lesz a tollforgatók elsőszámú célpontja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről