Raikkönen január végén debütál a Ferrarinál

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen csak január harmadik hetében, az új versenygép bemutatóját követően mutatkozik be a Ferrari színeiben, miután az olaszok megerősítették, meg sem próbálták kikérni a McLarentől a finn versenyzőt.
Vágólapra másolva!

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a csapat tradícionális karácsonyi vacsoráján az újságíróknak elmondta, valamikor január harmadik hetében mutatják be vadonatúj versenyautójukat, melynek tesztelését Mugellóban kezdik meg.

Ez pedig azt is jelenti egyben, hogy Kimi Raikkönen csak január végén próbálhatja ki első alkalommal a Ferrarit, abból is a legújabbat. A finn pilóta az előzetes tervek szerint január 21. és 23. között Mugellóban fogja megkezdeni első tesztjét a csapattal.

Bár egyes források szerint a Ferrari már az idei évben meg szerette volna kezdeni a munkát Raikkönennel, az olaszok cáfolták, hogy megkeresték volna ez ügyben a McLarent. Az Autosport értesülései szerint miután a Ferrari megtudta, hogy Raikkönent december 31-ig érvényes szerződés köti csapatához, beletörődött a helyzetbe, és meg sem próbálta kikérni a finn versenyzőt.

"Nem erőltettük, és a terveknek megfelelően fejeztük be az idei tesztprogramunkat" - mondta egy magát megnevezni nem kívánó Ferrari munkatárs.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!