Kolles kizárná a Toro Rossót és az Agurit

Vágólapra másolva!
A Spyker csapatvezetője, Colin Kolles elmondta, egyáltalán nem zavarná, ha a Toro Rosso és a Super Aguri egy másik csapat karosszériájával futna az idei évben, feltéve ha nem kapnának pontot az elért eredményeikért a konstruktőrök versenyében.
Vágólapra másolva!

"Nem mondhatja konstruktőrnek magát az a csapat, amely mástól vásárol karosszériát, ez ilyen egyszerű" - magyarázta Kolles. "Nem vagyok a karosszériákkal való kereskedés ellen, bár jól tudom, ez árt a Forma-1-nek. Azonban az ilyen módszereket alkalmazó alakulatok nem konstruktőrök."

"Nekünk pedig konstruktőri bajnokságunk van, így ők nem jogosultak arra, hogy konstruktőri pontokat szerezzenek. Nem Toro Rossóról, hanem Red Bullról, és nem Super Aguriról, hanem Hondáról beszélünk. Addig míg nem válnak igazi konstruktőrré, és nem fejezik be a hazudozást, nem szerezhetnek világbajnoki pontokat. Ahhoz, hogy valaki konstruktőr legyen, birtokolnia kell az autója szellemi jogait, ez feketén-fehéren le van írva a Concorde Egyezményben. Egyszerűen nem lehet kereskedni az autókkal. Ez az álláspont."

"Egyszerűen karosszériát cserélnek, ami nem fair velünk szemben, hiszen míg ők rengeteg pénzt spórolnak meg ezzel, nekünk komoly anyagi ráfordítással jár, hogy kifejlesszük az új autót. Pénzt akarnak spórolni, és ebből akarnak előnyt szerezni. Ez viszont nem így működik" - folytatta Kolles, aki szerint a bíróság, nem pedig a FIA fogja megoldani az ügyet.

"Pontosan így van. Nem tudom, hogy a Red Bull miben bízik. A technikai igazgatójuk azt mondta, hogy ugyanazt az autót fogják használni, csak a motor felfogató pontjai lesznek eltérőek. Emberek előtt állította ezt, így az nem megoldás, hogy megváltoztatják a cég nevét. Ez csalás."

"Nem beszéltem erről a FIA-val. És nem is látom értelmét annak, hogy erről diskuráljak velük, hiszen nem ők azok, akik dönteni fognak ez ügyben. Még nem tudom, mi lesz, de mindent megteszünk azért, hogy riválisaink ne kerülhessenek jogtalanul előnybe."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről