A Forma-1 hamar elfelejti Schumachert

Vágólapra másolva!
Bár sokan úgy gondolják, hogy Michael Schumacher visszavonulásával visszaesik majd a Forma-1 nézettsége, a német versenyző közeli barátja, Mick Doohan szerint egy-két verseny után senkinek sem fog feltűnni, hogy nincs a pályán a hétszeres világbajnok.
Vágólapra másolva!

Sok Forma-1 rajongó várja a hétvégét, ugyanis a hosszúra nyúlt téli tesztidőszak után végre elrajtol az idei világbajnokság. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon azonban egy felfrissült, újoncokkal teli mezőnyt láthatunk, és ami a legfurcsább lesz, nem találjuk majd sehol a hétszeres világbajnok, Michael Schumachert.

Bár Melbourne-ben minden bizonnyal a legtöbbet a Ferrari egykori sztárversenyzőjéről lehet majd hallani, jó barátja úgy gondolja, a tengerentúli versenyek után már senkinek nem fog feltűnni, hogy nincs a pályán az idősebbik Schumacher.

"Úgy gondolom, hogy az első néhány versenyen rengeteget fogunk majd hallani Schumacherről, ugyanis mindenki azzal lesz majd elfoglalva, miként alakult volna a verseny, ha Michael is rajthoz áll" - mondta Doohan a Herald Sunnak adott nyilatkozatában. "Azonban idővel túllép ezen a Forma-1, és abban is biztos vagyok, hogy túl fogja élni Schumacher elvesztését."

"Meggyőződésem, hogy kezdetekben sokaknak hiányozni fog, de idővel már senkinek sem fog feltűnni, hogy nincs a sportban. Az új versenyzők átveszik a helyét a címlapokon, és már senki nem fog beszélni róla. Éppen olyan lesz, mint amikor Mika Hakkinen és Alain Prost visszavonult, vagy mikor életét vesztette Ayrton Senna."

Doohan rávilágított arra is, hogy vele született tehetségén kívül, a sikerekben közrejátszott az is, hogy Schumacher mindig és mindenkor a száz százalékot nyújtotta, maximalista volt, és nem elégedett meg azzal, ami van.

"Schumacher mindig is a 100 százalékot nyújtotta, és elszántan küzdött azért, hogy győzelmet győzelemre halmozzon. Soha nem a második helyre hajtott. Mindig tiszta szívből versenyzett, a tudása legjavát nyújtotta" - magyarázta. "Profi versenyző volt. Talán Valentino Rossihoz tudnám hasonlítani. Mikor pályára lépnek, mindig roppant gyorsak. Ez teszi a Schumacherhez hasonló versenyzőket naggyá, és legyőzhetetlenné. Soha nincs rossz napjuk."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!