Heidfeld: Mindenkinél jobb akarok lenni

Vágólapra másolva!
Nick Heidfeldnek nagy elvárásai vannak önmagával szemben. A BMW pilótáját hidegen hagyja, hogy jelenleg ő a legjobb német pilóta, sokkal nagyobb céljai vannak ennél a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

2000-ben Nick Heidfeld nagy tehetségként érkezett a Foma-1-be, ám az azóta 115 futamon elrajtoló mönchengladbachi születésű versenyzőnek még várnia kell pályafutása első győzelmére.

Igaz, eddig nem is volt igazán erre alkalmas az autója, ám az idei évben a BMW Sauber már a mezőny legjobb három csapata közé tartozik, így a Michael Schumacher visszavonulása után elsőszámú német F1-es versenyzővé előlépő Heidfeldnek lényegesen javultak az esélyei.

A német azonban ennél sokkal többet akar: "Én nem csak a németek közt akarok a legjobb lenni, hanem az egész mezőnyt tekintve is"- nyilatkozta magabiztosan Heidfeld.

A német versenyző eddigi pályafutása alatt szinte egy teljes mezőnyre való pilótával szerepelt már egy csapatban. Első évében a rutinos Jean Alesi oldalán versenyzett, de később Heinz-Harald Frentzen személyében is igazi klasszist kapott maga mellé. De az újoncokból is kijutott Heidfeldnek, hiszen már a Sauber színeiben az akkor debütáló Kimi Raikkönen csapattársa volt.

A finnt a McLaren el is vitte Mika Hakkinen pótlására, így igencsak keserű pirulát kellett lenyelnie Heidfeldnek, és sokak szerint pályafutása ekkor roppant meg. A lassan 30 éves sofőr 2002-ben is egy olyan újonc csapattársa lett, akit később egy igazi nagycsapat, a Ferrari szerződtetett. Persze, hogy Felipe Massáról van szó.

Mark Webber és Jacques Villeneuve után idén már a lengyel Robert Kubicával kell megosztania a bokszot, így ismét egy tehetséges fiatal lohol a nyakában. Ezen felül a szezon végén a szerződése is lejár, ami nem kölcsönöz túl nagy biztonságérzetet Heidfeld számára, hiszen a szupertehetségnek tartott Sebastian Vettel erőteljesen dörömböl a Forma-1 ajtaján.

Heidfeld számára tehát az idei év az utolsó nagy lehetőséget kínálja, hiszen most igazán versenyképes technika van alatta, és ha így sem tudja szállítani az eredményeket, akkor elkezdhet gondolkodni azon, hogy hova szerződjön levezetés gyanánt.

Persze minden bizonnyal aki úgy nyilatkozik, hogy mindenkinél jobb akar lenni, annak ez csak a legritkább esetben fordul meg a fejében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről