A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kovalainen: talpra kell állnia a Renault-nak

Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen minden bizonnyal szebb bemutatkozásra számított a Forma-1-ben, de jelenleg hozzá hasonlóan csapata, a világbajnoki címvédő Renault is csak szenved. A finn azonban nem vesztette el hitét, és bízik a feltámadásban.
Vágólapra másolva!

A Renault újonca nagy reményekkel érkezett a Forma-1-be, de eddig az elvárások alatt teljesít, hiszen mindössze egy pontot szerzett az első három futamon. Igaz, gyenge teljesítményéhez a Renault haloványsága is erősen hozzájárul.

"Nagyon nehezen indult számunkra ez a szezon"- kezdte csalódottan Kovalainen. "Nem vagyunk versenyképesek egyáltalán, nem ott tartunk, ahol szeretnénk. Óriási meglepetés ez számunkra is ez a gyors visszaesés."

"Egyszerűen érthetetlen, hogy mi történt, hiszen az idei autót is az a gárda építette, amelyik az elmúlt két évben, azzal pedig két konstruktőri és két versenyzői világbajnoki címet szereztünk. A motorunk ugyanolyan erős és megbízható. Rengeteg a nyitott kérdés."

"De ez nem maradhat így, vissza kell vágnunk"- folytatta elszántan a finn. "A legjobb szerelők, mérnökök és tervezők dolgoznak nálunk, még mindig egy fantasztikus csapat vagyunk. Meg kell találnunk a megoldást!"

A sikertelenség azonban nem szegte kedvét Kovalainennek: "Mindig nagyon realista voltam, szeretek a jelenben élni. Sokkal jobb, ha ilyen nehéz helyzetben is higgadt marad az ember, és nem esik pánikba. Ráadásul a szerelőknek és a csapat többi tagjának sokkal nehezebb lehet ezt elviselnie, mint nekem. Ők ugyanis az elmúlt két évben olyan autót építettek, amivel Fernando világbajnok lett"- tette hozzá a 25 éves finn.

Miközben Kovalainen egyelőre csak vergődik, a szintén újonc Lewis Hamilton sikert sikerre halmoz. Kollégája sikere azonban hidegen hagyja a finnt: "Ez egyáltalán nem érdekel. Lewis a figyelem középpontjába került, hiszen ő szállítja az eredményeket, én viszont nem. Nem vagyok rá féltékeny, nem vagyok az ellensége, csak a legjobbakat kívánhatom neki. Különben is, remekül versenyez"- szólt sportszerűen Kovalainen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!