A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mosley: Csak óvatosan az éjszakai versenyekkel!

Vágólapra másolva!
A FIA elnöke, Max Mosley meg van róla győződve, hogy az egyre többet követelt éjszakai versenyek Forma-1-es bevezetését nem szabad elkapkodni, hiszen egy ilyen eseménynek igen szigorú biztonsági feltételeknek kell megfelelnie.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone mindent megtesz annak érdekében, hogy a közeljövőben Szingapúrban éjszakai versenyt rendezzenek. Ezzel a lépéssel az európai rajongóknak sem kellene éjszaka felkelniük, ha látni szeretnék a futamot, ráadásul a száguldó cirkusz is új dimenzióba kerülne.

A pilóták véleménye megoszlik az éjszakai versenyek kapcsán, de abban mindannyian egyetértenek, hogy egy ilyen versenyt csak tökéletes biztonsági körülmények közt lehet megrendezni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley is a biztonsági szempontokat tartja legfontosabbnak: "A Forma-1-ben nem rendezhetünk éjszakai versenyeket anélkül, hogy nagyon alaposan körül ne járnánk a témát"- nyilatkozta a FIA első embere.

Mosley ennek ellenére nem zárja ki azt, hogy akár már a következő szezonban éjszakai futam legyen Szingapúrban. Ehhez persze még sok tárgyalásra van szükség, például a csapatok eddig még nem ültek le egymással ezzel a témával kapcsolatban.

A FIA óvatossága is érthető: "Az egy óriási lépés lenne, ha bevezetnénk az éjszakai versenyeket a Forma-1-ben, és éppen ezért nem szeretnénk elhibázni semmit"- érvelt Mosley.

Persze felmerülnek különböző logisztikai problémák is, elég csak azt megemlíteni, hogy a pályát annyira ki kellene világítani, hogy a verseny a televízióból is jól követhető legyen, ez pedig minden bizonnyal nem kis költségeket emésztene fel: "De ez már nem a mi problémánk, nekünk a biztonsági feltételeket kell megteremtenünk"- tette még hozzá a 67 éves Mosley.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!