Sutil: Hamilton nem szokott elszállni magától

Vágólapra másolva!
A Forma-1 hetek óta a példanélküli debütálást végrehajtó Lewis Hamiltonról beszél. A McLaren üdvöskéjét remekül ismeri a száguldó cirkusz egyik másik elsőévese, Adrian Sutil ugyanis korábban csapattársa volt a britnek.
Vágólapra másolva!

Kétségtelen, hogy Lewis Hamilton pillanatok alatt a Forma-1 szupersztárjai közé emelkedett. Persze sikereihez hozzátartozik az is, hogy a mezőny egyik legversenyképesebb autójával, az egyik McLaren-Mercedesszel versenyezhet, ami nem kis kiváltságot jelent számára.

A szerencsés brittel szemben a szintén újonc, és sokak által szintén remek pilótának tartott Adrian Sutil a Spyker csapatban szerepel, ám az ő lehetőségeit az autója nagyban behatárolja. A német pilóta a 2005-ös szezonban a Forma-3-as szériában az ASM csapatnál márkatársa volt Hamiltonnak. Az Euroszéria azon évadját Hamilton nyerte, egy hajszállal megelőzve Sutilt. A két fiatal ennek ellenére ekkor jó barátságot kötött egymással.

"Lewis nagyon nyugodt típus, de mégis minden mókában benne van"- kezdte az Auto Bildnek adott nyilatkozatát Sutil. "Bahrein előtt Balira utaztunk kikapcsolódni. Ugyanolyan volt, mint korábban, ő nem az a típus, aki elszáll magától.

"Akkor persze kissé kikel magából, ha a PlayStationön veszít ellenem. Remélem, hogy két-három éven belül én is olyan versenyképes technikát kapok majd, hogy a versenypályán is csatázni tudunk egymással"- folytatta a német pilóta.

"Először 2000-ben láttam Lewist, amikor Nico Rosberggel a kart Európa-bajnoki sorozatban szerepeltek. Hihetetlen, hogy már akkor is milyen lehetőségeik voltak. Nico édesapjának, Kekek Rosbergnek profi csapata volt"- emlékezett vissza Sutil. "Én a legrosszabb kartban kezdtem el annak idején a versenyzést. Lewist látva az embernek az volt az érzése, hogy ennek a srácnak minden sikerül! Csakúgy, mint ma."

Hamilton eddig három futamon állt rajthoz a Forma-1-ben, de ennyi idő is elég volt neki ahhoz, hogy bizonyítsa rátermettségét. A 22 éves brit a párharcoktól sem riad vissza, de Sutil szerint barátja mindig is ennyire agresszív volt a pályán: "Ha valaki netán meg akarná előzni, akkor Lewis mindent belead, és inkább a kavicságyban fejezi be a versenyt, minthogy veszítsen egy helyet"- tette még hozzá Sutil.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről