A BMW-sek stabilizálnák harmadik helyüket

Vágólapra másolva!
Az idei első három versenyen egyértelművé vált, hogy a mezőny harmadik legjobb csapta a BMW Sauber. A német-svájci gárda a tegnap befejezett barcelonai teszt után bizakodva várja a Spanyol Nagydíjat, ahol mindent elkövet azért, hogy megőrizze az eddig kiharcolt pozícióját.
Vágólapra másolva!

A bajnokság negyedik futamának helyszínén, Barcelonában az elmúlt napokban a két versenyző, Nick Heidfeld és Robert Kubica nyüstölte a BMW-ket, és bár kiugró eredményt egyikőjük sem ért el, mindketten bizakodva várják a folytatást.

Nick Heidfeld múlt hétvégén még a régi Nürburgringen autózott, de a héten már a Forma-1-re kellett koncentrálnia: "A barcelonai teszt mindenki számára nagyon fontos volt, de sajnos a rossz időjárás kicsit megnehezítette a dolgunkat"- értékelt a német. "Mivel sokat tesztelünk itt, ezért mindenkinek a kisujjában van a pálya."

"Az aktuális világbajnok Alonso számára a Spanyol Nagydíj hazai futam lesz, így most a felhajtás még nagyobb, amit nemcsak Fernando, hanem mi is érzékelünk. A pálya vonalvezetése is változott kicsit, nem izgalmasabb, hanem inkább biztonságosabb lett. A közelgő harmincadik születésnapomra mi mást kívánhatnék, mint egy jó versenyeredményt"- fejezte be Heidfeld, aki május 10-én ünnepli a harmadik ikszet.

Robert Kubica számára az első két futam nem sikerült túl jól, de legutóbb, Bahreinben már a lengyel is pontokat szerzett, aki természetesen folytatná az ott megkezdett sorozatot: "Nagyon várom már, hogy kezdődjenek az európai versenyek, ahol tovább növelhetem pontjaim számát. Fontos volt, hogy a Spanyol Nagydíj előtt itt teszteljünk, mert ugyan mindenki ismeri a pályát, de annak vonalvezetése kissé megváltozott."

"Eddig a célegyenes előtt két gyors kanyar volt, most ezt egy szűk sikánnal helyettesítették. Tavaly ezen a részen még 260 km/h-val száguldhattunk, most le kell lassulnunk 60-70-re"- folytatta Kubica, aki egyetért csapattársával, hogy ettől a pálya biztonságosabb lett és nem izgalmasabb.

"Az elmúlt napokban sikerült elegendő adatot gyűjtenünk, úgyhogy a versenyhétvégén az első perctől kezdve jók leszünk"- tette még hozzá bizakodva a lengyel.

A két versenyző az adatgyűjtést folytathatja majd a pénteki szabadedzéseken is, és nem csak a Spanyol Nagydíjon, hanem a szezon többi futamán is, hiszen a BMW vezetősége úgy döntött, hogy nem alkalmaz harmadikszámú versenyzőt. Ez elsősorban Sebastian Vettel számára jelent hátrányt, mivel a fiatal tehetség így nem gyűjthet tapasztalatot a versenypályákon, de Heidfeld és Kubica így jobban be tudja állítani autóját a futamokra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről