Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton talán legmerészebb álmaiban sem gondolta, hogy világbajnoki éllovasként érkezhet a Forma-1 legendás helyszínére, Monacóba. Pedig jelenleg ez a tényállás, és a fiatal brit a hercegségben is a csúcsra tör.
Vágólapra másolva!

"Már nagyon várom a monacói futamot"- mondta izgatottan Hamilton a hétvégi futam előtt. "Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer ezen a versenyen Forma-1-es autóval rajthoz állhassak, különösen azok után, hogy az elmúlt két évben már versenyeztem itt."

"Számomra ez a versenynaptár legszebb pályája, sehol máshol nem szökik fel ilyen magasra az adrenalin szintem, mint itt. Mivel a pálya nagyon szűk, és szinte nincsenek is bukóterek, ezért végig nagyon precízen kell vezetned. A legkisebb hiba is rögtön megbosszulja magát."

"Forma-3-as és GP2-es pilótaként nyertem már itt, és a Forma-1-ben is a győzelemért akarok harcolni. De továbbra is realista maradok, ez még csak az ötödik futamom lesz, és még rengeteget kell tanulnom. A legfontosabb dolog, hogy a pilóták és a konstruktőrök versenyében is értékes pontokat gyűjtsek"- fejezte be Hamilton.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója érdekese felvetéssel kezdte monacói beharangozóját: "A szezon futamait figyelembe véve Monte-Carlóban legrövidebb a pálya, itt a legalacsonyabb az átlagsebesség, 150 km/óra, itt a legkisebb a versenytáv, mintegy 260 kilométer és a leglassabb kanyar is itt található, mégis itt a legnagyobb a kihívás számunkra."

"1998-ban győztünk itt először, azóta viszont négyszer is sikerült ez, ezzel pedig mi vagyunk a legeredményesebbek"- folytatta a német szakember, aki nem tartja kizártnak a McLaren hétvégi sikerét. "A pilótáinknak is jó emlékeik vannak a pályáról, hiszen Fernando tavaly nyerni tudott, Lewis pedig a GP2-ben és a Forma-3-as euroszériában is győzött már. Így bizakodva várhatjuk a szezon legkeményebb versenyét"- fejezte be Haug.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!