A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ron Dennis nemtetszésének adott hangot

Vágólapra másolva!
Bár a vasárnapi Kanadai Nagydíjon a McLarennel versenyző Lewis Hamilton szerezte meg a győzelmet, a csapat vezetője, Ron Dennis mégis éles kritikával illette az új biztonsági autós szabályokat, amelyeket idén először Kanadában alkalmaztak.  
Vágólapra másolva!

A szabályok értelmében, csak akkor szabad kiállni a bokszba, ha a Safety Car mögött már az egész mezőny felsorakozott, ellenkező esetben a pilótát büntetéssel sújtják. Ezzel nem ért egyet a brit istállót igazgató Dennis.

"Őszintén szólva csalódott vagyok a biztonsági autó versenyünkre gyakorolt hatása miatt"- mondta a csapatvezető. "E szabályt már a Pilóták Érdekvédelmi Szövetségében is vitatták, mert ilyen esetekben a verseny kicsúszik a csapatok irányítása alól."

"Ez egy indokolt változtatás volt az FIA részéről, de úgy gondolom, hogy túl nagy hatással volt a vasárnapi versenyre, és ez előfordulhat a későbbi futamokon is. Remélem az FIA szabályalkotói és a csapatok is tanultak az esetből, és lehetőségünk lesz a szezon közbeni szabályváltoztatásra, mert bárki szenvedője lehet e reguláknak."

A McLaren-vezér azért is lehet dühös az új szabályokra, mert egyik pilótája, a címvédő Fernando Alonso, a Williamses Nico Rosberggel egyetemben tíz másodperces, úgynevezett stop&go büntetést kapott, amiért idő előtt a bokszba hajtott, az első biztonsági autós periódus alatt.

"Ez nem működik a Forma-1-ben. Mennyire butának néznének bennünket az emberek, ha hagynánk, hogy egyszerűen kifogyjon az üzemanyag az autónkból a safety car mögött?! Ez a szabály igazságtalan, nem csak velünk, hanem mindenki mással szemben is"- zárta mondandóját Ron Dennis.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!