Az OTP vezetésével omlott össze a BUX

Vágólapra másolva!
A magyar tőzsde indexe 20 000 pont alá esett csütörtökön, ami 4,5 százalékos mínuszt jelent. A csökkenést az OTP vezeti, ami már több mint 7 százalékos esést jelentett, és 6 000 forint alatti értéket is.
Vágólapra másolva!

Teljes összeomlás fenyegeti a magyar tőzsdét, az [origo] információi szerint már sok csődbe ment kisbefektető likvidálása is folyik a parketten. A BUX egyébként folyamatosan csökkent a nap folyamán, és az EKB 25 bázispontos kamatemelésének híre sem állította meg az esést. Piaci szereplők akár 50 bázispontot is el tudtak volna képzelni, ami rosszabb lett volna a részvénypiac szempontjából. Az index esésébe az is besegített, hogy Gyurcsány Ferenc csütörtökön már 9 százalék feletti államháztartási hiányra célzott.

A BUX egyébként kettő órakor 19 923 pont volt, ami 4,46 százalékos mínuszt jelentett.

A vezető részvények egyébként a Magyar Telekom kivételével vaskos mínuszban vannak, a rangsort az OTP vezeti, amely közel 7 százalékkal 6 000 forint környékére esett vissza. A Richter - a cég sajátrészvény-vásárlásai ellenére - 3,5 százalékkal 38 600 forintig, a Mol 4,0 százalékkal 19 605 forintig csökkent.

Az MTelekom árfolyama 1,85 százalékkal 851 forinton még viszonylag jól tartja magát, a 70 forintos várható osztaléknak köszönhetően.

Emelkedő papír nem sok van, a viszonylag kis forgalmú Elmű 3,45 százalékkal 30 000 forintra nőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!