Meleg, de péntektől viharosabb időjárás

Vágólapra másolva!
Csütörtökig tart a kellemes, napsütéses, csendes időjárás. Napközben nyári hőmérsékletekre számíthatunk, de a hűvös hajnal és este miatt rétegesen érdemes öltözködni. A szőlő és alma érése számára optimálisak a feltételek. Sajnos a pollenkoncentráció nagyon magas, a pollenszezon még néhány hétig eltarthat. Péntektől változás kezdődik. Időnként megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki csapadék.
Vágólapra másolva!

Egy stabil anticiklon okoz kellemes, száraz, napos időjárást Közép- és Kelet-Európában, valamint Skandinávia déli területein. A hűvös, helyenként ködös reggeleket követően napközben késő nyári hőmérsékletek a jellemzők. A kontinens nyugati partjait ugyanakkor egy hidegfront felhőzete érte el, melyből szórványosan fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar. A Földközi-tenger középső és nyugati medencéjében is a változékonyság a jellemző szórványos csapadékkal.

Részletes időjárás

Szerdán folytatódik a késő nyári időjárás. A hűvös, helyenként erősen párás hajnalt követően zavartalan napsütés melegíti a levegőt. Délután is legfeljebb kevés felhő jelenik meg az égen. Időnként megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 26 fok körül alakul.

A frontmentes, kellemes időben igen jó közérzet alakulhat ki. A napsütés kedélyállapotunkra kedvező hatással van, így közvetetten immunrendszerünket erősíti. A már alacsonyabb napállás miatt káros UV sugárzástól nem kell tartani, így bátran tartózkodhatunk a napon. Rétegesen öltözzünk! Reggel és naplemente után őszi ruhákra, napközben lengébb nyári öltözékre van szükségünk. A pollenkoncentráció folyamatosan magas szinten áll, különösen az erősen allergén parlagfű és üröm pollenje található meg nagy számban a levegőben.

Csütörtökön tovább melegszik az idő. Az ország nagy részén zavartalan napsütésre számíthatunk, de délnyugaton a nap második felében felhősödés kezdődik. Az élénk délkeleti szélben 24, 27 fokra melegszik a levegő.

Péntektől némi változás áll be időjárásunkba. A napsütés mellett előbb nyugaton, majd máshol is átmenetileg beborul az ég, és szórványosan alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. A naposabb területeken továbbra is 25 fok fölé melegszik a levegő, de helyenként épphogy meghaladja a 20 fokot.

(ICI Interaktív Meteorológia)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!