A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Viharos szelek meleg idővel

Vágólapra másolva!
Pénteken változékonyabbra fordul időjárásunk. Keleten még sok lesz a napsütés, de a Dunántúlon szórványosan fordul elő eső, zápor. A különbség a hőmérsékletekben is megmutatkozik. Az erősödő, szombaton akár viharossá fokozódó szél a közlekedésben is zavaró lehet. A pollenkoncentráció az esős területeken átmenetileg lecsökken. A következő napokban marad a változékony, viszonylag meleg idő. Bár a nappali hőmérsékletek a felhőzet miatt nem emelkednek, a hajnalok nyáriasan enyhék lesznek.
Vágólapra másolva!

Egy sekély ciklonrendszer okoz sokfelé hatalmas csapadékot Franciaországtól az Adriáig, felhőzete a Kárpát-medencét is elérte. A kontinens északkeleti szélén erősen lehűlt az idő, helyenként 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Európa többi vidékén a leszálló légmozgások uralkodnak, melynek következtében csendes, napos időjárás alakult ki. Görögországban még találkozhatunk kánikulával.

Heves esőzések jellemzik Európa számos vidékét, sőt még Afrika egyes tájait is.

Részletes időjárás

Pénteken a Dunántúlon többször erősebben megnövekszik a felhőzet és sokfelé számíthatunk esőre, záporra. A keleti megyékben a többórás napsütést követően kezdődik felhősödés, de számottevő csapadék ott nem várható. Megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke nyugaton 19, 22 fok körül, keleten 23, 26 fok között alakul.

Melegfronti hatás érvényesül. A növekvő páratartalomban reflexeink lassulnak, tompaság, esetleg álmosság léphet fel. A Dunántúlon az enyhe reggel ellenére napközben kissé elmarad a felmelegedés az előző időszaktól, ezt öltözékünkkel is kövessük! Nyugaton esőkabátra, esernyőre is szükségünk lesz. Az esős területeken átmenetileg csökken a pollenkoncentráció, a keleti megyékben viszont továbbra is igen magas. A szabadtéri programokat és a közlekedést időnként erős szelek és a nyugati megyékben vizes útszakaszok nehezíthetik, és ugyanez vonatkozik a hétvégére is.

Szombaton a nyáriasan meleg reggelt követően a keleti megyékben változóan felhős lesz az ég néhány órás napsütéssel. A Dunántúlon elszórtan előfordulhat eső, zápor. Továbbra is erős, időnként viharos lesz a délkeleti szél. 21, 26 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap délelőtt többször lesz erősen felhős az ég, és főként a Dunántúlon számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra. Délután van nagyobb esélye a napsütésnek. Élénk, időnként erős lesz a délkeleti szél. 22, 27 fokra melegszik a levegő.

A jövő hét elején változékony időben lesz részünk számottevő lehűlés nélkül. Napos és felhősebb időszakok váltakoznak, elszórtan fordul elő eső, zápor, néhol zivatar.

(ICI Interaktív Meteorológia)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!