A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Beindult a Soros-gépezet, már 2025-re készülnek

Chuck Schumer és Alex Soros
Chuck Schumer barátként üdvözli Alexander Sorost
Vágólapra másolva!
A baloldali milliárdosok – köztük Soros Györggyel – több tízmillió dollárt adományoztak a szenátus többségi vezetőjéhez, Chuck Schumerhez köthető politikai akcióbizottságnak, annak érdekében, hogy a demokraták 2025-ben is többségben lehessenek a felsőházban.
Vágólapra másolva!

A befolyásos Senate Majority PAC a 2024-es szenátusi választások előtt több millió dollárt halmozott föl. Az idei év első hat hónapjában közel 37 millió dollárt gyűjtött össze. Ez a hatalmas összeg részben Soros György nemzetközi tőzsdespekulánsnak köszönhető, aki a kampányfinanszírozási adatok szerint február és június között több mint 16 millió dollárral támogatta a Schumerhez kötődő bizottságot.

– mondta Parker Thayer, a Capital Research Center konzervatív oknyomozó kutatója a Washington Examinernek.

A Soros által 2021-ben indított Democracy PAC II csoport júniusban 2,5 millió dollárt irányított a Senate Majority PAC-nak, a 2021-es és 2022-es 6 millió dolláros adományait követően. A PAC pénztárosa Michael Vachon, Soros szóvivője, aki a Politico által "az ország legerősebb liberális adományozói klubjaként" jellemzett Democracy Alliance igazgatótanácsában ült.

Soros György Forrás: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Eközben Alex Soros, Soros György 37 éves fia és apja 25 milliárd dolláros birodalmának utódja befolyást szerzett a vezető törvényhozóknál;

2019 óta legalább kilenc alkalommal találkozott Schumerrel,

miután 2016 és 2018 között 5,5 millió dollárral járult hozzá a Senate Majority PAC-hoz – olvasható a nyilvántartásban.

Chuck Schumer barátként üdvözli Alexander Sorost Forrás: Instagram

Stephen Mandel fedezeti alapkezelő, aki a connecticuti székhelyű Lone Pine Capital befektetési alapot alapította,

júniusban 3 millió dollárt adományozott

a Senate Majority PAC-nak, míg a Netflix elnöke, Reed Hastings

májusban 2 millió dollárt adott neki.

Ez volt Mandel eddigi második legnagyobb szövetségi adománya a 2022-ben, a Future Forward PAC-nak, egy Biden-párti csoportnak küldött 5 millió dollár után. Hastings 2014 óta összesen

mintegy 8 millió dollárt adott a Senate Majority PAC-nak,

és külön-külön támogatott olyan szervezeteket, mint a Biden Victory Fund, a Hillary Victory Fund és az Obama Victory Fund.

Fred Eychaner, demokrata adományozó, aki a Newsweb Corporation nevű alternatív újságnyomdát alapította, júniusban 2 millió dollárt adott a Schumerhez kötődő PAC-nak. Jeffrey Skoll, az eBay korábbi elnöke, akinek vagyonát 4,1 milliárd dollárra becsülik,

júniusban 1,5 millió dollárral járult hozzá a PAC-hoz.

A liberális adományozók, akik február és június között egyenként 1 millió dollárt adományoztak a Senate Majority PAC-nak, között van Phillip Ragon vállalkozó, Stacy H. Schusterman üzletasszony és olajipari örökösnő, valamint Deborah Simon, a néhai hollywoodi producer, Melvin Simon lánya is.

Alex Soros és Joe Biden Forrás: Origo

Henry Laufer befektető májusban 500 000 dollárt adományozott a PAC-nak, míg felesége, Marsha Laufer ugyanekkora összeget adott. A milliárdos örökösnő, Amy Goldman Fowler ugyanebben a hónapban 500 000 dollárt adott a Senate Majority PAC-ba a nyilvánosságra hozott adatok szerint.

Két másik adományozó a DreamWorks Animation társalapítója, Jeffrey Katzenberg, aki júniusban 250 000 dollárt adományozott a PAC-nak, valamint Jon Stryker, a Stryker Corporation milliárdos örököse és filantróp májusban 250 000 dollárt küldött a PAC-nak, a feljegyzések szerint.

A Senate Majority PAC, valamint a szenátus kisebbségi vezetőjéhez, Mitch McConnellhez igazodó szenátusi vezetői alap (Senate Leadership Fund super PAC) együttesen

több százmillió dollárt költöttek a 2022-es félidős választásokon.

A demokrata PAC a Washington Examiner megkeresésére nem adott tájékoztatást a 2024-es kiadási terveiről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!