A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott vereséggel kezdte a párizsi olimpiát, miután a csoportkör első fordulójában 31-28-ra kikapott a világbajnok és olimpiai címvédő Franciaországtól. A találkozó után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott.

A magyar csapat jól kezdett, 5-1-re és 6-2-re is vezetett, de párszor hullámvölgybe került és végül háromgólos vereséget szenvedett a franciáktól. A lefújás után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nyilatkozott elsőként az M4 Sportnak. 

Büszke vagyok a lányokra. Amit megbeszéltünk, azt sikerült megvalósítani. Persze, becsúszott egy-egy hiba, ami szerintem annak tudható be, hogy voltak, akik először játszottak olimpiai mérkőzésen. Ez okozott némi sebességvesztést, de mindent megtettünk, hogy emelt fejjel jöhessünk le a pályáról, és szerintem ez sikerült is"

 – kezdte a kapitány az M4Sportnak adott interjújában.

Golovin Vlagyimir
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány büszke a játékosaira az olimpiai nyitómeccs után
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A franciák védekezésváltásai is okoztak némi zavart a magyar csapatnak, amiről Golovin Glagyimir így nyilatkozott:

"Készültünk rá, de bal átlövőben nem tudtunk elég hatékonyak lenni, és kellő nyomást gyakorolni az ellenfélre, de azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon komoly csapat ellen játszottunk, és ők is készültek belőlünk" - mondta.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap Brazília ellen lép pályára, amely kiütötte Spanyolországot. A dél-amerikai riválissal kapcsolatban a szövetségi kapitány elmondta, meglepte a dél-amerikai csoportellenfél teljesítménye.

"Meglepett egyértelműen. Úgy gondoltam, ki-ki meccs lesz, ami majd a végjátékban eldől. Szerintem a spanyol csapat a tudása alatt játszott, a braziloknak meg valahogy minden sikerült, miközben nagyon komoly kapusteljesítmény volt mögöttük – ez azonban ellenünk még változhat. Készülünk majd rájuk is ugyanúgy, mint a franciákra, és biztos vagyok benne, hogy több sikert érünk majd el ellenük" – mondta a szövetségi kapitány, aki arról is beszélt, milyen érzés volt megélni az olimpiai debütálást.

Boldog vagyok, hogy 60 percen keresztül küzdöttünk. Az eredménytől függetlenül szerintem nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, voltak persze periódusok, amikor hullámzóbb volt a játékunk, de ennél is több van bennünk"

 – zárta gondolatait Golovin Vlagyimir.

IMG_5506
Janurik bízik benne, hogy a franciák elleni volt az utolsó vereségük a tornán
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A szövetségi kapitánnyal ellentétben Janurik Kinga kissé letörten értékelt a meccs után, és reményét fejezte ki, hogy hogy ez volt az utolsó vereségük az olimpián.

"Megvisel, hogy kikaptunk, több volt ebben a mérkőzésben, főleg annak fényében, ahogy elkezdtük. A második félidőt is jól kezdtük, de volt egy periódus, amikor lerohantak minket" – kezdte értékelését Janurik Kinga, aki elmondta, nem foglalkozik az olimpiai körülményekkel, csakis az érdekli, hogy a magyar csapat minél jobb eredményt érjen el Párizsban. "Mindegy, hogy hideg vagy meleg van, hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk. Tök mindegy, hogy milyenek a körülmények. Fontos, hogy minél több meccsen nyerjünk és minél jobb helyezést érjünk el. 

A hangulat nagyon jó volt, abszolút hidegrázós. Mindenkinek a himnusz alatt egy kicsit könnybe lábadt a szeme. Megpróbáljuk az otthoniaknak meghálálni a szurkolást egy szép eredménnyel"

 – mondta a magyar válogatott kapusa.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!