Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Brüsszel és a Nyugat kötelező sorkatonaságot akar - Origo Podcast G. Fodor Gáborral

Fotó: Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Meggyőződésem, hogy egy oda küldött katona és a probléma kiterjed – mondta G. Fodor Gábor politikai elemző az orosz-ukrán háború kapcsán az Origo Podcast legújabb adásában. Az elemző szerint a nyugat-európai elit „nem oltja a tüzet, hanem gerjeszti” és a nyilatkozataikkal „csak felkészítik az embereket, hogy ne érje őket hideg zuhanyként” a kötelező sorkatonaság bevezetése. G. Fodor Gábor a továbbiakban szót ejtett az Európai Parlamenti választásokról és a Magyar Péter-jelenségről is.
Vágólapra másolva!

Szerintem a választások kimenetelét a mozgósítási verseny fogja eldönteni”

– jelentette ki G. Fodor Gábor, hozzátette (a Békementre és Orbán Viktor beszédére utalva): „Szombaton megérkezett az igazi versenyző, a profi, aki megemelte a nehézsúlyt is, és látszik az osztálybeli különbség. A politikai tudás meg a politika megszervezésének minden elemében szerintem egy másik osztályban játszik a miniszterelnök és a Fidesz.”

A Békemenet kapcsán elmondta, hogy meglátása szerint a magyar ellenzék szereplőit „megviselte” a múlt szombati esemény. A Békemenetnek nemcsak „erőt adó hatása volt a jobboldali közösség felé, hanem lefegyverző hatása is volt az ellenfél felé”.

Az általános sorkötelezettség kapcsán G. Fodor leszögezte, hogy a nyugat-európai elit szerint „Oroszország legyőzhető, és mindent bevetnek ennek érdekében: finanszírozzák Ukrajnát, küldenek sisaktól, repülőig mindent.”

Igen ám, de elfogyott az ukrán emberanyag, vagy legalábbis erős fogyásban van, a háborút viszont nem akarják feladni"

 – vélte, majd így folytatta: „Logikusan következik, hogy emberanyagot is kell oda küldeni, de ki fog oda menni? Hát azt majd ők eldöntik és erre az eszköz az általános sorkötelezettsége.”

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről