20 éves fiatalt vert halálra egy migránsbanda Németországban

Refugees And Migrants At The Greek Borders
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Vasárnap úgy megvert egy fiatal migránsokból álló banda egy 20 éves német férfit az észak-rajna-vesztfáliai Bad Oeynhausen városában, hogy belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Philippos és 19 éves barátja egy érettségi buliból tartott hazafelé hajnali fél kettő körül, amikor egy körülbelül 10 fős, migráns férfiakból álló csapat rájuk támadt.

A fő elkövető egy 18 éves szír fiatalember volt, aki a város menedékotthonában él. A Focus jelentése szerint a család 2021-ben költözött Pforzheimből Bad Oeynhausenbe.

 A szíriai állítólag nem ismeretlen a rendőrség számára, mert vagyon elleni bűncselekmények miatt már szerepel a nyilvántartásban.

A rendőrség szerda késő délután Bad Oeynhausenben tartóztatta le a 18 éves fiatalembert. A bielefeldi (Észak-Rajna-Vesztfália) ügyészség súlyos testi sértéssel elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt nyomoz.

A rendőrségi jelentés szerint „a gyanúsított, aki a sértett felett állt, többször ököllel a fejére ütött".

Az elkövetőt a társai hiába próbálták meg lerángatni Philippos Tsanisról, az erőszak mámorában a fiú csak több ütés után engedte el áldozatát, majd az áldozat 19 éves társára vetette magát.

A férfi a támadás során könnyebben megsérült az arcán, barátja, Philippos Tsanis viszont súlyos, többszörös fejsérüléseket szenvedett. Kedden a kórházban meghalt.

Csak jól akarta érezni magát az érettségi bálon a húgával és a barátaival"

– mondta a BILD-nek az édesapa, Dimitris Tsanis. Majd így folytatta: "Az élete még csak most kezdődött. Az erőszaknak végre véget kell vetni. Ilyesmi bármelyik gyerekkel megtörténhet – és ezt egyetlen apának vagy anyának sem szabadna átélnie".

Közben a rendőrség keresi azt a legfeljebb tíz fiatalt számláló csoportot, akik a gyanúsítottal együtt utaztak.

Az ilyen és ehhez hasonló erőszakos incidensek 

mára mindennapossá váltak Németországban.

Mint korábban kiemeltük, a német kormányzati statisztikák azt is mutatják, hogy a bűncselekmények gyanúsítottjainak 41 százaléka külföldi, annak ellenére, hogy a lakosság jóval kisebb hányadát teszik ki.

Az elmúlt hónapokban történt egy erőszakos késes támadás, és egy másik eset, amikor egy szíriai bevándorló szexuálisan bántalmazott egy 78 éves nőt és egy 23 éves fiatalembert.

A német hatóságok azonban úgy tűnik, hogy az igazi veszélyt azok jelentik, akik rámutatnak arra, hogy mindez problémát jelent.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről