A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A párizsi rendőrség kivizsgálja az izraeli sportolóknak küldött halálos fenyegetéseket

IMG_6363
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
A francia rendőrség nyomozást indított, miután három izraeli sportolót halálos fenyegetés ért a párizsi olimpiai játékokon. Az az izraeli férfilabdarúgó-válogatott szombati, Paraguay elleni mérkőzését követően az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények vádjait is vizsgálja.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este jelentették be, hogy több fenyegető e-mail érkezett az izraeli küldöttséghez. A francia ügyészség közleménye szerint a nyomozást az online gyűlöletkeltő bűncselekmények kivizsgálására hivatott testület vezeti. A párizsi kiberbűnözés elleni hatóságok egy olyan adatszivárogtatási esetet is vizsgálnak, amely során több sportoló személyes adatait hozták nyilvánosságra.

Ország, világ láthatta, hogy a Paraguay által 4-2-re megnyert meccsen számos Izraelt elítélő transzparens volt látható a gázai háborúról. Szurkolók egy csoportja palesztin zászlókat lengetett a meccsen, és egy magasra tartott transzparensen ez állt: „Népirtó olimpia”. A jelentések szerint többen antiszemita rigmusokat skandáltak a lelátókon. Az ország gázai katonai agressziója miatt heves ellenállás tapasztalható Izrael párizsi részvétele miatt. Mellesleg Oroszország és Fehéroroszország az ukrajnai háború miatt nem szerepelhet a játékokon.

A napokban a Palesztin Labdarúgó Szövetség indítványt nyújtott be Izrael szereplésének a felfüggesztése érdekében. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA állítólag a játékok befejezését követően mérlegelni fogja az ügyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!