A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy nap alatt több mint 700 illegális migráns érkezett a La Manche-csatornán keresztül Nagy-Britanniába

Vágólapra másolva!
Még soha ennyien nem keltek át Sir Keir Starmer baloldali munkáspárti miniszterelnök hivatalba lépése óta a La Manche-csatornán.
Vágólapra másolva!

Az AFP által látott előzetes belügyminisztériumi adatok szerint vasárnap mintegy 703 ember érkezett 11 hajóval.

Meghalt azonban két migráns, miután egy instabil, embercsempészek által biztosított csónakban kihajóztak a franciaországi partokról – jelentette a Breitbart News.

A francia hatóságok nyomozást indítottak a halálesetek ügyében.

Az év eleje óta összesen 25 migráns vesztette életét a La Manche-csatornában.

A kis hajókon érkezők száma 2024-ben már 18 342-re emelkedett.

A Daily Telegraph szerint ez 13 százalékkal magasabb, mint a tavaly ugyanekkor mért 16 170, de 3 százalékkal alacsonyabb, mint a 2022-ben ebben a szakaszban mért 18 978.

A júliusban tartott brit parlamenti választások egyik fő témája volt a csónakokkal érkezők megállítása, azonban Starmer a hatalomátvétel után néhány nappal elvetette a migránsok Ruandába való kitoloncolását célzó programot. A terv az előző konzervatív kormány egyik kiemelt politikája volt. Ehelyett Starmer azt ígérte, hogy véget vet a konzervatívok "keményen beszélünk, de nem teszünk semmit" megközelítésének a La Manche-csatornán átkelőkkel kapcsolatban.

Ígéretet tett arra, hogy felszámolja az embercsempész bandákat, amelyek megszervezik az átkelést, és több ezer eurót kapnak minden egyes migránstól, de kormánya még nem árult el részleteket arról, hogy pontosan hogyan fog fellépni a Franciaországgal való porózus tengeri határ lezárása érdekében.

A kormány egyetlen kötelezettségvállalása egy határbiztonsági parancsnokság létrehozása volt, amely több száz új speciális nyomozót alkalmazna. A terrorizmusellenes hatásköröket is felhasználják az embercsempészbandák felszámolására.

Ezt a ruandai program megszüntetéséből megtakarított 75 millió fontból finanszírozzák.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!