A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rekordszámú migráns érkezik az Egyesült Királyságba

Vágólapra másolva!
Újabb migránsok keltek át a La Manche-csatornán – az embercsempészek kihasználva a nyugodt nyári tengert, fokozták a kis hajókkal történő átutazásokat.
Vágólapra másolva!

A határőrség tisztviselői mintegy 70 embert kísértek a partra a kenti Doverben. 

Ezzel a számmal együtt már csaknem 5000 migráns jutott el Nagy-Britanniába azóta, hogy Sir Keir Starmer munkáspárti kormánya a július 4-i parlamenti választások után átvette a hatalmat.

Korábban megírtuk, hogy vasárnap is rekordszámú migráns érkezett: 703-an keltek át a La Manche-csatornán. A hétvégén két ember is meghalt a veszélyes utazás során.

A Downing Street elárulta, hogy a miniszterelnök arra „számít”, hogy idén nyáron még több hajó fog átkelni a tengeren, amihez az év eddigi legmelegebb időjárása is hozzájárul.

A belügyminisztérium hétfőn megerősítette, hogy 125 migráns érkezett az Egyesült Királyságba – ezzel az idén érkezők száma 18 467-re emelkedett, ebből 

4893 a munkáspártiak hatalomra kerülése óta érkezett.

A hivatalba lépő munkáspárti kormány elvetette Rishi Sunak leköszönő miniszterelnök azon tervét, hogy Ruandába telepítsék az érkező migránsokat.

Az új miniszterelnök szóvivője azonban ragaszkodott ahhoz, hogy ez a lépés nem rontott a helyzeten, és azt mondta, hogy „nincs összefüggés” a program megszüntetése és az érkezők száma között.

A miniszterelnök terve egy új határbiztonsági parancsnokság létrehozását foglalja magában, amely a meglévő bevándorlási egységeket egyesíti, és új, „terrorizmusellenes” hatáskörökkel ruházza fel.

A tavalyhoz képest 13 százalékkal nőtt az Egyesült Királyságba érkezők száma, 2022-ben, 45 000 illegális bevándorló érkezett. 2018 végén az akkori belügyminiszter, Sajid Javid „nemzeti vészhelyzetet” hirdetett a migránsok miatt, azóta több mint 132 000 bevándorló érte el Nagy-Britanniát. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!