A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Még öt napig lehet kilépni az evából

Vágólapra másolva!
Az evából való évközi kijelentkezésre azért van lehetőség, mert a parlament az eva kulcsát október 1-jével 15 százalékról 25 százalékra emelte - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A kijelentkezésre szeptember 15-ig van mód, október 1-i hatállyal. A döntést nem árt alaposan megfontolni, mert azok, akik így határoznak, a következő négy évben nem választhatják ezt az adózási formát. A kijelentkezést egyébként szeptember 15-ig vissza is lehet vonni.

Az eva hatálya alatt maradók egyébként az adókulcs változásának követésére két megoldás közül választhatnak. Az egyik, hogy az első háromnegyedév bevétele után megfizetik a 15 százalékot, a később keletkező jövedelem után pedig a 25 százalékot. A másik megoldás, hogy az éves bevétel után egységesen 15 százalékot számolnak, de a bevétel egynegyede után további 10 százalékot fizetnek.

Mindkét esetben úgy kell vezetni a nyilvántartásokat, hogy abból a választott megoldáshoz kapcsolódó adókötelezettséget ellenőrizni lehessen. Az adókulcs emelése mellett van még egy változás: az evát december 20-ig kell a várható éves adó összegére kiegészíteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!