Pályázat a nők vállalkozóvá válásáért

Vágólapra másolva!
November 7-ig lehet beadni pályázatokat - a rendelkezésre álló 312,7 millió forint összegű keret erejéig - a humánerőforrás-fejlesztési operatív program (hefop) 1.3.1-es, a nők vállalkozóvá válását, a női vállalkozások megerősítését, fejlesztését támogató kiírására - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Támogatást kaphatnak a jogi személyiségű gazdasági társaságok tulajdonosai, vezetői, a jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok munkavégzésre kötelezett tagjai, egyéni vállalkozók, őstermelők és vállalkozás indítását tervező (az előkészítésben segédkezik a program) természetes személyek.

A program keretében olyan projektek számíthatnak támogatásra, amelyek a nők körülményeihez, adottságaihoz, igényeihez és eszközrendszeréhez igazodva komplex vállalkozásfejlesztési szolgáltatásokat, egyéb, a vállalkozások elindítását, megerősítését, innovatív képességük fejlesztését szolgáló programokat, illetve a vállalkozó nőket támogató hálózatok kialakítását biztosítják. Nem kötelező, de választható komponensként dotálható tevékenység a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolását segítő kiegészítő szolgáltatások köre is - számol be a lap.

10-15 millió forint közötti segítség

A nyertesek az elszámolható költségekre 100 százalékos dotációt kaphatnak vissza nem térítendő támogatás (visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás) formájában, az önerő biztosítása nem feltétel. A minimális segély 10,2, a maximum pedig 15,3 millió forint. A projektek megvalósítására 12 hónap áll rendelkezésre.
A rendelkezésre álló keret körülbelül 20 pályázat támogatását teszi lehetővé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!