Rendkívül gusztustalan dolgot talált egy nő a tartós kenyérben - videó

Vágólapra másolva!
Egy zimbabwei nő valami undorító dologra harapott rá az általa gyakran fogyasztott toastkenyérben. A közösségi médiában megosztott felvételből kiderül, hogy egy döglött patkány egy darabjáról lehet szó.
Vágólapra másolva!

A zimbabwei Nombulelo Mkumla története nem csak egyszerűen egy élelmiszer-hibáról szól, hanem egy mélyen zavaró és traumatikus élményről, amelyet a nyilvánosság előtt is megosztott, hogy figyelmeztessen másokat is. 

Augusztus végén vásárolt egy csomag PepsiCo dél-afrikai leányvállalata által gyártott „Sasko” toastkenyeret, amit már több alkalommal is fogyasztott, ám egy nap valami szörnyű dolog történt. 

Egy harapás közben kemény, ugyanakkor furcsán nyálkás dolgot érzékelt. Ösztönösen kiköpte, és amikor közelebbről megvizsgálta, rájött, hogy valószínűleg egy patkány maradványaira harapott rá.

Mkumla a döbbenet mellett dühöt is érzett, amiért ilyen undorító hibával találkozott egy olyan alapvető élelmiszerben, mint a kenyér. Azonnal dokumentálta az esetet és panaszt tett. A gyártó kezdetben csak penészesedésről beszélt, amit a nő abszurdnak tartott, hiszen a kenyérben egyértelműen állati maradványok voltak. A gyár végül elismerte a felelősséget, de a válaszuk – miszerint az üzemben előfordulhat ilyen hiba a forróság miatt – teljesen megdöbbentette Mkumlát.

A Promotions.hu mindezzel kapcsolatban kiemeli, hogy a történet közfelháborodást keltett, hiszen egy patkány jelenléte egy élelmiszerben nem csupán undorító, hanem komoly egészségügyi kockázatokat is jelenthet. 

Gusztustalan dolog
Illusztráció
Fotó: Shutterstock 

A zimbabwei nő esete természetesen kirívó volt, de 

talán nem is hinnénk, hogy amiket jó minőségű, vagy épp kifejezetten a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz ajánlott, egészséges élelmiszerekként fogyasztunk, olykor meglepő, sőt, egyenesen bizarr összetevőket tartalmaznak

Ilyen furcsa összetevő van azokban az élelmiszerekben, amelyek bizonyos vörös színezéket tartalmaznak. A kárminvörös színezéket őrölt bogarakból állítják elő, úgy, hogy a bíbortetű nőstény egyedeit először kiszárítják, aztán forralják.

A vanília, eper és málna ízű élelmiszerekben (például a fagylaltban) akár hód végbélmirigyekből származó esszencia - az úgynevezett castoreum - is előfordulhat. 

Állítólag amikor rágózunk, a juhok váladékát is rágcsáljuk, ami a lanolin nevű összetevő alatt rejtőzik. 

Egyes kenyerek emberi szőrből származó vegyi anyagot, más néven L-ciszteint tartalmaznak. Ezt az anyagot a termékek, például a kenyér eltarthatósági idejének meghosszabbítására használják, és csirketollból, kacsatollból és tehéntollból is nyerhető.

Egyes sajtok tejoltó enzimet tartalmaznak, amelyet kecske, borjú vagy juh gyomrából nyernek ki. 

Mindezek mellett érdemes kétszer is meggondolni, mielőtt megrendeljük a következő korsó sört, mivel egyes sörökhöz halhólyagból származó anyagot - úgynevezett izinglaszt - adnak.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!