Szijjártó Péter: Hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben

Vágólapra másolva!
Napjainkban hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben, ennek része a határ védelme miatt Magyarországra kirótt gigabírság és a Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettesre kért hatéves börtönbüntetés is - szögezte le a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető a szerb gazdasági miniszterrel közös sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva azt hangsúlyozta, hogy Brüsszel jelenleg migrációpárti politikát hajt végre, ezért hajtóvadászat folyik az ezt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben. 

Hajtóvadászat van a magyar kormánnyal szemben, s hajtóvadászat van Matteo Salvinivel szemben is

 - mondta. 

Ezért kell nekünk gigabírságot fizetni azért, mert megvédjük a határunkat, ezért kérnek több mint fél évtizednyi börtönbüntetést az olasz miniszterelnök-helyettesre (…) Normális világban élünk? Teljesen elment mindenkinek az esze itt Európában?

 - tette fel a kérdést Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy Matteo Salvini felelős politikusként úgy döntött, hogy megvédi a hazáját, és csupán érvényt akart szerezni a jogszabályoknak, amelyek értelmében minden ország maga határozhatja meg azt, hogy ki léphet a területére. 

És ha valakit ezért börtönbe akarnak küldeni, akkor tényleg az ember már nem tudja, hogy a józan ész elvesztésének milyen minősített szintje van Európában

 - mondta, kiemelve: a kettős mércét mutatja az a tény is, hogy miközben Magyarországot büntetik a határai védelméért, "senki nem szól egy szót sem amiatt", hogy Németország lezárta a belső schengeni határokat, márpedig az övezet működésének ellehetetlenítése súlyos kárt okoz Európának. 

A schengeni övezet működőképességét úgy lehet biztosítani, ha megvédjük a külső határokat. Minket jelenleg ezért büntetnek. A külső határok védelmének nincsen alternatívája

 - hangsúlyozta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!