A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Alkohológiai Intézet az alkoholos májzsugorban meghaltak száma alapján úgy becsli, hogy hazánkban mintegy 800 ezer alkoholbeteg él. Nagy részük aktív munkavállaló, ráadásul köztük ugyanúgy találni menedzsereket, ahogy fizikai dolgozókat - derül ki a Népszabadság cikkéből.
Vágólapra másolva!

A munkaadók dolgozóikkal szemben elnézőek, ráadásul - akárcsak a család vagy a barátok - többnyire ők is késve vesznek tudomást a kolléga alkoholproblémájáról - mondta el a lapnak Cserne István addiktológus.

Egy a kilencvenes évek végén készített ILO-felmérés szerint három-öt évig tart a munkáltatók türelme, és a cégek csak akkor lépnek, ha már olyan súlyos a helyzet, hogy a dolgozó nem tudja ellátni feladatát, vagy súlyosan veszélyeztet másokat is. Ebben az esetben viszont az elbocsátás az egyetlen reakció.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium idén induló alkohol- és drogprevenciós programja éppen ezt szeretné kiküszöbölni. Első lépésként szakértők összeállítottak egy módszertani kézikönyvet, amely az egészségmegőrzéssel és a prevencióval kapcsolatos vállalati stratégiák kialakításához nyújt segítséget.

A könyv az alkohol romboló hatásának tudatosítására, a káros fogyasztás figyelmeztető jeleinek felismerésére, valamint arra koncentrál, hogy kihez, milyen segítő szervezetekhez lehet segítségért fordulni. Az anyag az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapjáról ingyenesen letölthető

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!