A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A munkahelyen pazarolnak a dolgozók

Vágólapra másolva!
Az emberek többsége legfeljebb otthon spórol, munkahelyén pazarolja nemcsak az áramot, a vizet és a papírt is - derül ki a brit Logicalis létesítménygazdálkodási szoftvereket gyártó cég megbízásából végzett kutatásból.
Vágólapra másolva!

A felmérés jelentős különbségeket tárt fel az alkalmazottak otthoni és munkahelyi viselkedése között. Míg otthon a megkérdezettek 94 százaléka leoltja a lámpákat, ha már nincs rájuk szüksége, a munkahelyen csak 66 százalékuk ügyel erre.

Számítógép kikapcsolása, vízforralás

A számítógép kikapcsolását illetően még nagyobb eltérést tapasztaltak a kutatók: az otthoni használat után a résztvevők 85, míg a munkahelyi teendők végeztével csak 53 százalékuk teszi ezt. A britek mindössze tíz százaléka forral csak annyi vizet a teájához, amennyire szüksége van, holott családi környezetben 54 százalékuk spórol így az energiával - számol be a Népszabadság.
A kutatás a papírhasználatra is kitért. Az erre vonatkozó kérdésekből kiderült: a munkaadók háromnegyedénél gyűjtik a használt papírt, ugyanakkor szinte kimutathatatlan az újrahasznosított termékek aránya.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!