A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A pilótákban bízunk, a politikusokban nem

Vágólapra másolva!
A Reader's Digest havilap 15 országra kiterjedő reprezentatív felmérést készített az egyes szakmák képviselőinek megítéléséről. A 25 ezer megkérdezett leginkább a tűzoltókban, a repülőgép-pilótákban és a gyógyszerészekben bízik. A lista legvégén minden országban a politikusok állnak.
Vágólapra másolva!

A magyar válaszadók 98 százaléka nagyon bízik a tűzoltókban, 95 százaléka a pilótákban és 94 százaléka a gyógyszerészekben. Kicsit kisebb, ám még így is erősnek mondható a bizalom a tanárok (82 százalék), az orvosok (81) és a betegápolók (79) irányába.
A bírók, meteorológusok (54-54) és a papok (53) megítélése már nem ennyire egyértelmű. A legkevésbé az autókereskedőkben (20), az újságírókban (19), a futballistákban (15) és - messze a lista alján - a politikusokban bízunk (6 százalék).

Taxisofőrök: Finnországban tisztelet, Csehországban megvetés

A magyar és a többi európai ország válaszadóinak véleménye a leginkább a taxisofőrök megítélésében tért el. Tekintély övezi őket Finnországban (84 százalék), Spanyolországban (66), Oroszországban (63) és Németországban (55). Portugáliában (37) és Magyarországon (36) inkább negatív a megítélésük. Csehországban pedig egyenesen a legellenszenvesebb csoportba tartoznak (15 százalék bízik bennük).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!