Nem érzik a megbecsülést az informatikai vezetők

Vágólapra másolva!
Az angol informatikai vezetők közel fele karrierváltáson gondolkodik, elmenne szakmájából.  Egy informatikai szaklap felmérése szerint az IT menedzserek ugyan szeretik munkájukat, ám úgy látják, a stratégiai döntésekbe nincs beleszólásuk, az ügyvezetők és pénzügyi igazgatók kiszolgálóként tekintenek rájuk.
Vágólapra másolva!

A Computer Business Research kutatása alapján a tényleges váltást a többség a kereset nagyságától teszi függővé, nem akar anyagi visszalépést. Mindazonáltal a válaszadók egynegyede számára a befolyás növelése, a stratégiai döntésekbe való beleszólás a motivációs tényező.

A szakma mellett gazdasági tudás is kell

Az IT vezetők (CIO, angol terminológiában Chief Information Officer) alacsonyabb presztízsét a pénzügyi igazgatók körében végzett felmérés is megerősíti: ők elsősorban kiszolgálói funkciót látnak az IT menedzserek munkájában. Nem segíti azonban a befolyásosabb státusz megszerzését, hogy az IT vezetők egyre gyorsabban váltanak munkahelyet: évi 15 százalékkal nő az egy éven belül távozók aránya.
A kutatás következtetése, hogy az informatikai vezetők akkor emelhetik tekintélyüket a cégen belül, ha a szakmai tudás mellett átfogó gazdasági ismeretekkel is rendelkeznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről