A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl

Szívességből nem dolgozhat ismerős magánépítkezésen

Vágólapra másolva!
Szigorúbban ellenőrzik az idén a magánépítkezéseket és az ott dolgozókat. "Ingyen" vagy szívességből ugyanis csak a hivatalos szabályozás szerinti közvetlen hozzátartozó segédkezhet. Mindenki másnak - például a szomszédnak vagy ismerősnek - valamilyen hivatalos papírral - szerződéssel, alkalmi munkavállalói könyvvel kell rendelkeznie - írja a Népszava.
Vágólapra másolva!

Ha nem akarunk kitolni közeli ismerősünkkel, barátunkkal, akkor ne hívjuk kalákamunkára, vagy ha mégis, váltsunk ki neki alkalmi munkavállalói könyvet - írja a lap. Ellenkező esetben ugyanis súlyos büntetéseket mérhet ki a munkaügyi és adóhatóság.

A jogszabály világosan kimondja, ki számít az önerős munkavégzés szempontjából (is) közvetlen családtagnak. Közeli hozzátartozók a polgári törvénykönyv megfogalmazása szerint "a házastárs, az egyenes ágbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbefogadó, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér; hozzátartozó továbbá: az élettárs, az egyenes ágbeli rokon házastársa, a jegyes, a házastárs egyenes ágbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!