Nyerőnek érzik diplomájukat a műszakisok

Vágólapra másolva!
Nem nehéz bekerülni és piacképes diploma szerezhető. Így összegezhető a műszaki, informatikai és természettudományos területen tanuló egyetemisták, főiskolások véleménye. A hallgatók 90 százaléka biztos abban, hogy egy-két évvel a végzés után szakmájában álláshoz jut - áll az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht kutatásában.
Vágólapra másolva!

A tanulmányban az utóbbi két év 14 képzési területet érintő hallgatói véleményfelméréseinek eredményeit összesítették. A műszaki, informatikai és természettudományos területen tanuló egyetemisták közül 48-54 százaléka nyilatkozott úgy, hogy számára nem volt különösebben nehéz a bekerülés. A többi képzési terület esetében ugyanezt csak a hallgatók 31 százaléka mondta. A három tudományterület közül az informatikai képzésekre lehetett legkönnyebben, a műszaki szakokra pedig a legnehezebben bejutni.

A biológusok szerint az iskola többet segíthetne

Kiváló értékelést kaptak ezen szakok abból a szempontból is, hogy mennyire nyújtanak korszerű ismereteket és piacképes diplomát hallgatóiknak.
Az oktatás gyakorlatiasságával a három terület hallgatói elégedettek, közülük is különösen a természettudományos hallgatók (69 százalék).

Mennyire segít az egyetem, főiskola az elhelyezkedésben? Erre a kérdésre a műszakisok válaszoltak különösen pozitívan (64 százalék), a leendő informatikusok közül is a többség elégedett (54 százalék). Ellenben a fizikusok, biológusok, matematikusok többsége nagyobb támogatást várna el az iskolától az első munkahely megtalálásában (csak 39 százalék elégedett).

Az első munkahely megtalálásában mindhárom terület hallgatói optimisták: 90 százalék szerint 1-2 éves belül biztosan álláshoz jut szakmájában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről